Metsälän tuulivoimapuisto otettiin käyttöön

10.01.2018

Kymenlaakson Sähkön tuulivoimatuotanto tuplaantui

www_tuulivoimala

KSOY:n tuulivoimalla tuotetun sähköenergian määrä nousi 60 GWh:n vuositasolle, kun Kristiinankaupungin Metsälän tuulivoimapuisto otettiin käyttöön vuoden alussa. Tuulivoiman osuus KSOY:n omasta sähköntuotannosta on nyt yli 10 prosenttia ja sähköenergian kokonaismyynnistä noin 5 prosenttia.

Kymenlaakson Sähkö investoi EPV Energian rakennuttamaan Kristiinankaupungin Metsälän tuulivoimapuistoon 5,4 miljoonaa euroa. Yhtiön omistusosuus puistosta on 10 prosenttia. Tuulivoimapuistossa on 34 voimalaa, joista kukin on 3,3 megawatin laitos. Puiston kaupallinen käyttö ja kiinteät sähköntoimitukset alkoivat vuodenvaihteessa.

— Tuotannon vaihtelu on testaus- ja käyttöönottovaiheesta johtuen vielä suurta, mutta täydellä teholla Metsälän tuulivoimapuisto tuottaa meille sähköä noin 35 GWh eli noin 2 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutuksen verran, arvio Kymenlaakson Sähkön energialiiketoiminnan johtaja Olli Laitinen. 

Tuulivoimapuiston käyttöönotto nosti KSOY:n päästöttömän tuotannon osuuden 90 prosenttiin. Metsälän lisäksi Kymenlaakson Sähköllä on osuuksia neljässä tuulivoimapuistossa, jotka tuottavat sähköenergiaa yhteensä noin 25 GWh.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähkö Oy, energialiiketoiminnan johtaja Olli Laitinen, p. 040 652 8582.