KSOY 100 juhlavuoden kilpailun myötä tuunataan puistomuuntamoista taidepömpeleitä

17.05.2018

KSOY kutsui alkuvuodesta 2018 nuoria taitajia tuunaamaan sähkökaapeista katukuvaa piristäviä taidepömpeleitä Arki virtaa / Energialla on juuret -teemalla.

sähkö on yhteistä

Orimattilan Erkko lukion ja Askolan koulun oppilaat tekivät toistakymmentä ehdotusta sähkökaappien kuvitukseen. Kymenlaakson Sähkön raati valitsi Orimattilan osalta kolme annettuun teemaan sopivaa ehdotusta toteutettavaksi. Voittajiksi valikoituivat ehdotukset nimellä ”Sähkö on yhteistä”, ”Energiaa vedessä ja taivaalla” ja ”Sadepisarat”. Askolan koulun osalta valituksi tuli koulun piha-alueelle hyvin sopiva maalaus.

Orimattilan Erkon koulun opiskelijat ovat aloittaneet maalaustyöt ja maalaukset valmistuvat toukokuun aikana. Askolan koulun maalaus toteutetaan elokuussa. Orimattilassa puistomuuntamo (Sadepisarat) sijaitsee Artjärventien varrella Orimattilan Kehräämön lähellä, toinen puistomuuntamo (Sähkö on yhteistä) Lahdentien varrella Lidlin lähellä olevan puistoalueen reunassa ja jakokaappi (Energiaa vedessä ja taivaalla) Kuohutien varrella Lidlin parkkipaikan reunassa. Askolan puistomuuntamo on Vakkolassa Askolan koulun pihapiirissä.

Sadepisarat

Palkinnoksi lukion voittajaryhmät saavat stipendin opintomatkaa varten ja lisäksi kaikki neljä voittajaryhmää palkitaan stipendeillä.

Tuunatut puistomuuntamot ilahduttavat pian Orimattilan ja Askolan kuntien asukkaita ja ohikulkijoita.

energiaa vedessä ja ilmassa

 Lisätietoja: viestintäpäällikkö Marjo Lahtinen, marjo.lahtinen@ksoy.fi, puh. 040 922 3975 

Askolanmuuntamo

Kuvat: Oikeassa reunassa Orimattilan Erkko lukion voittajatyöt ja alhaalla keskellä Askolan koulun voittajatyö.