Aurinkosähköjärjestelmien myynti ylitti kaikki odotukset

11.12.2018

Oma aurinko Kottilan tila

Kymenlaakson Sähkö on myynyt vuoden 2018 aikana yli 100 aurinkosähköjärjestelmää, mikä merkitsee myynnin moninkertaistumista edelliseen vuoteen verrattuna. Järjestelmiä on myyty yrityksen koko toimialueen (Kymenlaakso, Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Itä-Uusimaa) alueella. Tyypillisin aurinkosähköjärjestelmän ostaja on omakotitaloasukas. Lisäksi järjestelmiä on myyty yrityksille ja yhteisöille.

Kymenlaakson Sähköverkon alueella verkkoon on tällä hetkellä kytkettynä yli 470 aurinkosähkökohdetta ja sähköä ostetaan lähes 500 pientuottajalta.

- Vuoden pimeimpään aikaan on mukava tiedottaa, että toimialueemme kuluttajat ovat todella kiinnostuneita aurinkoenergiasta, sanoo kehityspäällikkö Heikki Rantula Kymenlaakson Sähköstä. Sähkön tuottaminen itse omaan käyttöön houkuttaa, kuten myös mahdollisuus säästää tulevaisuuden sähkölaskuissa. Hankintaan vaikuttavia tekijöitä ovat lisäksi mm. ympäristöystävällisyys, kiinteistön arvon säilyttäminen ja/tai kasvattaminen sekä uuden teknologian kokeileminen.

Kymenlaakson Sähkössä arvioidaan, että aurinkosähköjärjestelmien myynti pysynee vuonna 2019 vähintään samalla tasolla kuluvaan vuoteen verrattuna. Uusien tuotteiden osalta ensi vuoden aikana tuotevalikoimaan tulevat myyntiin myös sähköautojen latauspisteet.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Heikki Rantula, heikki.rantula@ksoy.fi, puh. 05 7780 214

Aurinkoenergiatietoa ksoy.fi -sivustolla: KSOY Aurinkosähkö

Kuvassa: Kottilan tila Pyhtäällä. Linkki 'Sähköä sadan paneelin voimalla-artikkeliin'