Lumikuorma aiheuttaa sähkökatkoja Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella

22.11.2017

Tiedote klo 7.45

www_lumi

Puihin kertynyt raskas lumi on katkonut sähköjä Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella eilisestä illasta lähtien. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja aamuyön tunteina sähköttä oli noin 3000, hetkittäin enimmillään noin 5000 asiakasta. Tänään jatkuva lumisade voi aiheuttaa lisää häiriöitä sähkönjakeluun.

Sähkökatkoja aiheutuu, kun lumikuorman painamat puut taipuvat sähköjohdoille. Sähköttömiä asiakkaita on ensisijaisesti Kotkan seudulla, Haminassa ja Pyhtäällä. Aamulla vikoja on ilmennyt myös Virojoella ja Elimäellä. Lumisateen jatkuessa puustovahinkoja ja sähkökatkoksia voi syntyä tänään lisää laajemmallakin alueella.   

Maastossa työskentelee tällä hetkellä metsureita ja asentajia poistamassa linjojen päälle taipuneita puita ja oksia. Valmiustaso sekä viankorjauksessa että vikailmoitusten vastaanotossa pidetään korkeana, kunnes säätila muuttuu.  Tarpeen mukaan ja sään salliessa lumitilannetta kartoitetaan myös helikopterista käsin.

Jakelualueemme sähkönjakelun tilannetta voit seurata reaaliajassa verkkosivuillamme www.ksoy.fi/hairiokartta

Vikapaikoista pyydämme ilmoittamaan päivystysnumeroomme 05 7780 222. Muistutamme, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Lisätietoja: käyttökeskusvastaava Hannu Lindfors, p. 040 8600 522