Sähkön päivä 23.1.2016: Sähkö taipuu moneksi!

23.01.2016

Sähkö on tärkeimpiä hyödykkeitämme Suomen pitkässä, pimeässä ja kylmässä talvessa. Se on läsnä kaikkialla ja helpottaa elämäämme. Lauantaina 23. tammikuuta tempaistaankin Sähkön päivän merkeissä. Kampanjan takana ovat Energiateollisuus ry (ET), joukko energia-alan yrityksiä sekä muita yhteistyökumppaneita. Kymenlaakson Sähkö on mukana Suomessa ensimmäisen kerran järjestettävässä Sähkön päivässä kertomassa sähkön merkityksestä jokapäiväisessä elämässämme.

Sähkön päivä -logo_linjanet

Suomen sähköjärjestelmää pidetään kansainvälisesti onnistuneena. Jo 79 prosenttia (2015) sähköntuotannostamme on päästötöntä ja energiatehokas lämmön ja sähkön yhteistuotantomme kerää kiitosta maailmalla. Myös Kymenlaakson Sähkö on omassa tuotannossaan panostanut voimakkaasti hiilivapaaseen tuotantoon ja sen osuus yhtiön kokonaistuotannosta on jo noin 80 prosenttia.

Kuluttajapalvelu on viime vuosina kehittynyt harppauksin. Suomi on ensimmäisenä maailmassa ottanut käyttöön kotitalouskohtaiset, etäluettavat sähkönkäytön tuntimittarit, joiden avulla sähköasiakkaat saavat tarkempaa tietoa omasta kulutuksestaan ja voivat vaikuttaa sähkönkäyttöönsä ja sen ajoitukseen. Kymenlaakson Sähkössä etäluettavien mittareiden asennus käynnistyi jo vuonna 2011 ja 2013 mittarit oli asennettu kaikille asiakkaillemme.  

Sähkö taipuu moneksi

Sähkö tuli Suomeen 1880-luvulla, jolloin sitä käytettiin tehtaiden valaisuun. Nykypäivänä koko yhteiskuntamme toimii sähkön varassa: IT-järjestelmät, teollisuuden koneet, kodinkoneet ja sähköinen liikenne helpottavat sekä työelämäämme että tavallista arkea.

Sähkön merkitys korostuu Suomessa erityisesti keskellä talvea, kun päivänvaloa on vähän ja lämpömittari pakkasen puolella. Valaistus helpottaa myös kotiaskareiden suorittamista, joihin vielä 1900-luvun alussa, ilman sähköisiä kodinkoneita, kului lähes neljä kertaa enemmän aikaa kuin tänä päivänä. Myös nykyaikaisten viestintävälineiden käyttö perustuu sähkön helppoon ja edulliseen saatavuuteen.

Tänä päivänä kuluttajia kiinnostaa yhä enemmän mahdollisuus tuottaa itse osa käyttämästään sähköstä. Mahdollisen ylijäämäsähkön voi myydä jo usealle kotimaiselle sähköyhtiölle. Kymenlaakson Sähkö oli ensimmäisten joukossa tarjoamassa tätä mahdollisuutta ja tällä hetkellä verkkoon on kytketty noin 50 pientuotantojärjestelmää, joista vajaa puolet (20) myy osan tuottamastaan sähköenergiasta Kymenlaakson Sähkölle.

Sähkön päivä näkyy sosiaalisessa mediassa. Seuraa kampanjointia lauantaina 23.1. Twitterissä: #Sähkönpäivä. Adato Energia Oy:n toimesta Facebookissa järjestetään kyselytunti kodin energiatehokkuuden parantamiseksi klo 13-15, katso: https://www.facebook.com/AdatoOy/?fref=ts.

Toivotamme hyvää Sähkön päivää!

Adato Energia Oy
Alajärven Sähkö Oy
Caruna Oy
Elenia Oy
Energiateollisuus ry
Fingrid Oyj
Fortum Oyj
Helen Oy
Herrfors Oy Ab
Imatran Seudun Sähkö Oy
Inergia Oy
Kemijoki Oy
Keravan Energia Oy
Kokemäen Sähkö Oy
Kymenlaakson Sähkö Oy
Lahti Energia / LE-Sähköverkko Oy
Lappeenrannan Energia Oy
Loiste Oy
Motiva Oy / Kuluttajien energianeuvonta
Mäntsälän Sähkö Oy
Napapiirin Energia ja Vesi Oy
Nordic Green Energy
Oulun Energia Oy
Oulun Seudun Sähkö
Paneliankosken Voima Oy
Schneider Electric Finland Oy
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry
Sähköteknisen Kaupan Liitto STK ry
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry
Tampereen Sähkölaitos Oy
Vaasan Sähkö Oy
Vantaan Energia Oy
Vantaan Energia Sähköverkot Oy
Vakka-Suomen Voima Oy