Kymenlaakson Sähköverkon jakelualue säästyi Rauli-myrskyn pahimmilta tuhoilta, sähköverkkovauriot pieniä ja sähkökatkot lyhyitä

27.08.2016

Tiedote klo 20.10.

rauli

Rauli-myrsky on aiheuttanut lauantaina tuulituhoja ja lyhyitä sähkökatkoja myös Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella. Sähköverkkovauriot ovat olleet alueellamme kuitenkin ennakoitua selvästi pienemmät. Lauantai-iltaan klo 20.00 mennessä jakelualueellamme ilman sähköä on ollut pahimmillaan noin 2800 asiakasta.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan sähköttömiä talouksia oli Suomessa hetkittäin jopa 200 000. Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan Rauli myrsky on osoittautunut vaikutuksiltaan poikkeuksellisen voimakkaaksi kesämyrskyksi ja sijoittuu viimeisen parinkymmenen vuoden myrskyjen TOP10:n joukkoon.

Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella kova tuuli osui ensimmäiseksi alueen itäisiin osiin Luumäelle ja Virolahdelle. Iltapäivällä vikoja syntyi myös mm. Orimattilan ja Hämeenkosken alueilla sekä Haminassa.  Laajimmat sähkökatkot syntyivät neljän jälkeen Inkeroisten, Utin ja Sippolan alueilla. Lauantaina illalla klo 20.00 sähköttömiä talouksia on noin 2200. Viankorjaus jatkuu vielä sunnuntaina.

- Varauduimme Rauli-myrskyyn nostamalla valmiustilaa ja varaamalla lisäresursseja viankorjaukseen. Vikojen korjaus on edennyt maastossa nopeasti ja sähkökatkot on pystytty pitämään pääasiassa lyhyinä. Alueellamme tilanne on pysynyt koko päivän melko rauhallisena, kertoo Kymenlaakson Sähköverkon käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Matalapaineen reitti kulkee parhaillaan itään. Sähkönjakelun tilanne jatkuu vielä illan aikana epävakaana ja uusien sähkökatkojen riski on olemassa. Sääennusteen mukaan tuulet väistyvät Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueelta yön aikana.

Varoitus
Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Sähköjakelun tilanne
Jakelualueemme tilanne reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.
Koko maan sähköjakelun tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta

Lisätietoja Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397