Kymenlaakson Sähkö mukaan energiatehokkuussopimukseen

13.10.2016

Kymenlaakson Sähkö on ensimmäisten joukossa liittynyt mukaan energia-alan yritysten kansalliseen energiatehokkuussopimukseen kaudelle 2017—2025. Sopimukset allekirjoitetaan toimijoiden yhteisessä allekirjoitustilaisuudessa 14.10. Helsingissä.

ets_www

— Olimme mukana energiapalveluiden toimenpideohjelmassa jo kaudella 2008–2016. Saimme omassa toiminnassamme ja yhdessä asiakkaidemme kanssa aikaan hyviä tuloksia. Tämä on osa ympäristövastuutamme ja haluamme jatkaa sitä saumattomasti nykyisen sopimuskauden päättyessä, sanoo Kymenlaakson Sähkön kehityspäällikkö Heikki Rantula.

Energia-alan yrityksillä on ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä ja kansallisten energiansäästötavoitteiden saavuttamisessa merkittävä rooli. Kymenlaakson Sähkö on sitoutunut toiminnassaan oman ja asiakkaiden energiankäytön tehostamiseen. Uudella sopimuskaudella omassa toiminnassa tavoitteena on nykytasoon verrattuna kuuden prosentin energiansäästö vuoteen 2025 mennessä.  Yhdessä asiakkaiden kanssa tavoitteena on entistä tehokkaamman energiankäytön mahdollistaminen.

— Käytännössä tämä tarkoittaa toimenpiteitä, joilla voimme lisätä asiakkaidemme tietoisuutta omasta energiankäytöstään ja mahdollistaa energiankäytön tehostamisen. Online-palvelussamme asiakkaillemme on mahdollisuus oman kulutuksen tarkkaan seurantaan, viestimme aktiivisesti erilaisista tavoista tehostaa omaa energiankäyttöä ja tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa. Kehitämme uusia palveluja koko ajan myös tällä saralla, Rantula kertoo.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähkö Oy, kehityspäällikkö Heikki Rantula, p. 040 922 0942

Energiatehokkuussopimuksen tavoitteena on ohjata yrityksiä ja yhteisöjä parempaan energiatehokkuuteen ja vapaaehtoisin toimin saavuttaa EU:n energiatehokkuusdirektiivin mukainen kansallinen sitova energiansäästötavoite. Suomessa käynnistyy ensi vuonna neljä uutta energiatehokkuussopimusta vuosille 2017—2025: elinkeinoelämän, kiinteistöalan, kunta-alan ja lämmityspolttonesteiden jakelun energiatehokkuussopimukset. Sopimusten toimeenpanosta vastaavat työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö ja Energiavirasto yhteistyökumppaninaan Motiva.