Johtoalueen reunapuiden oksinta Kotkan alueella alkaa

25.08.2016

helikopteri

Johtoalueen reunapuiden oksinta Haminan, Virolahden, Virojoen ja Inkeroisten alueilla on saatu päätökseen ja oksinta siirtyy Kotkan alueelle maanantaina 29.8.. Urakka tulee jatkumaan eri puolilla Kotkaa aikataulusuunnitelman mukaan lokakuun puoliväliin saakka.

Oksinta ehkäisee sähkökatkoja

Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella johtoalueen reunapuiden oksinta on osa sähkön toimitusvarmuuden parantamista. Tavoitteena on sähkökatkojen ehkäiseminen. Metsäisillä alueilla vikoja tulee helposti, kun puut esimerkiksi tuulen vaikutuksesta tai lumen painosta taipuvat sähkölinjalle. Raivaamalla liian lähelle linjoja kurottavat oksat, voidaan sähkökatkoja ehkäistä jo ennakolta.

Urakkasuunnitelman mukaan reunapuiden oksinnat Kotkassa enenevät seuraavasti:
Kotkassa Kaarniemen, Ristinkallion ja Otsolan alueilla urakka alkaa maanantaina 29.8.. Sään salliessa samaan aikaan käynnistetään oksinnat myös Sunilan, Tiutisen, Kuutsalon, Pitkäsaaren, Kirkonmaan ja Mussalon alueilla. Näillä alueilla työskennellään syyskuun puoliväliin saakka.

Seuraavana vuorossa ovat Sutelan, Heinlahden ja Huutjärven Ahvenniemen ja Kangasmäen alueet. Näiden alueiden kartat ja aikataulut julkaistaan kun edellinen urakka saadaan päätökseen.

Seuraa tiedostusta

Helikopterilla tehtävistä raivauksista tiedotetaan asiakkaille etukäteen lehti-ilmoituksilla. Lisäksi aikatauluista ja raivausalueista kerrotaan mahdollisimman tarkasti verkkosivuillamme. Tavoitteenamme on, että alueen asukkaat saavat oksintaurakoista tiedon hyvissä ajoin etukäteen ja ehtivät tarpeen mukaan niihin varautua.

Raivaustyöstä voi kuitenkin aiheutua alueen asukkaille hetkellistä häiriötä ja esimerkiksi lyhyet sähkökatkot ovat raivausalueella mahdollisia. Pahoittelemme mahdollista häiriötä ja toivomme metsänomistajilta ja alueiden asukkailta myönteistä suhtautumista.

Raivausurakasta vastaa Kyvera Oy ja lennoista Heliwest Oy.

Lisätietoja:

Ari Ristola, asennuspäällikkö, Kyvera Oy, puh. 040 5686 012

Kartat raivausalueista: