”Veden ja sähkön tuhlaaja” -juliste voitti Kymenlaakson Sähkön energiakilpailun

28.10.2015

Kymenlaakson Sähkö järjesti jakelualueensa tokaluokkalaisille alueellisen energiakilpailun osana valtakunnallista energiansäästöviikkoa lokakuun alussa. Tavoitteena oli tarjota erilainen tapa energia-asioiden opettamiseen ja oppimiseen. Kilpailu keräsi 12 hienoa kilpailujulistetta mm. energian tuotannosta, säästämisestä ja kierrätyksestä. Voittajatyössä ”Veden ja sähkön tuhlaaja” kuvattiin sähkön kulutusta kotona.

Energiakilpailu_voittaja2015

– Todella paljon tokaluokkalaiset jo ymmärtävät sähköstä. Kaikissa töissä oli mukana vinkkejä energiansäästöön, mutta julisteissa oli käsitelty myös uusiutuvia energianlähteitä ja kierrätystä, kiittivät arviointiraadin muodostaneet Kymenlaakson Sähkön kehityspäällikkö Olli Laitinen sekä Kymenlaakson energianeuvoja Heikki Rantula.

Tokaluokkalaisten energiansäästön teemaviikkoa vietettiin lokakuun alussa jo 20.kerran. Juhlavuoden kunniaksi Kymenlaakson Sähkö kutsui jakelualueensa tokaluokkalaisia mukaan alueelliseen energiakilpailuun. Kilpailun aiheena oli energian säästäminen, mutta myös kestävää elämäntapaa, vastuuta ympäristöstä, kierrätystä ja erilaisia energianlähteitä ja -muotoja oli mahdollisuus käsitellä. Toteutustapana oli tänä vuonna juliste.

Alueelliseen kilpailuun osallistui kaikkiaan 12 työtä. Julisteissa kuvattiin monipuolisella ja oivaltavalla tavalla mm. energian tuotantoa, sähkön käyttöä ja kierrätystä. Kymenlaakson Sähkön arviointiraati valitsi kilpailun voittajaksi Loviisan Harjunrinteen koulun 2 B -luokan oppilaan työn ”Veden ja sähkön tuhlaaja”.

– Veden ja sähkön tuhlaaja -julisteessa käsiteltiin hienosti sitä, miten jokainen voi kotona säästää energiaa pienillä teoilla.  Työ on värikäs ja huolella toteutettu, arviointiraati kiittää.

Pääpalkintona Harjunrinteen tokaluokkalaiset pääsevät ensi keväänä valitsemalleen luokkaretkelle Kymenlaakson Sähkön kustantamana. Voittajatyö osallistuu myös Motivan järjestämään valtakunnalliseen kilpailuun, jonka tulokset julkistetaan Educa-messuilla tammikuussa 2016.