Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Energialiiketoiminta

Energialiiketoiminnan liikevaihto oli 102,7 (150,3) miljoonaa euroa ja tulos rahoituserien jälkeen 17,4 (–14,5) miljoonaa euroa.

Tärkein syy tulosparannukseen oli positiivinen kehitys sekä sähkön tuotannossa että myynnissä. Tuotannon erittäin hyvä kannattavuus johtui laitosten käytettävyyden parantumisesta ja tuotannon suojausten onnistumisesta. Myös sähkönmyynnin kannattavuus parani selvästi vaikeasta edellisvuodesta ja tulos nousi lievästi voitolliseksi.

Sähkön myynti

KSOY:n sähkön myynti laski edellisvuodesta. Sähköä myytiin 867 (1 087) miljoonaa kilowattituntia. Sähkön tukkumarkkinahinta Suomen hinta-alueella laski 63 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna. Vuoden keskihinta oli 56,5 €/MWh.

Marraskuussa 2023 tiedotettiin energiapalveluyhtiö Väre Oy:n kanssa tehdystä järjestelystä, jossa KSOY:n kuluttaja- ja pienyritysasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.1.2024.

Sähkön tuotanto

Sähköntuotanto yhtiön tuotanto-osuuksilla oli 561 (450) miljoonaa kilowattituntia. Tuotannon osalta vuoden merkittävin tapahtuma oli Olkiluoto 3 -laitoksen säännöllisen sähköntuotannon aloitus huhtikuussa.


Tyytyväisyys asiakaspalveluumme on erinomaisella tasolla

Asiakaspalvelu on viime vuosina ollut erityisen kiireinen energiakriisin ja sen asiakasvaikutusten vuoksi. Vastaanotettujen asiakaspuheluiden ja -sähköpostien määrät jatkoivat kasvua vuonna 2023. Asiakaspalautteet ovat kuitenkin erittäin hyviä, ja asiakastutkimusten tulokset niin asiakastyytyväisyydessä kuin yhtiön suosittelussa ylittävät kaikki erinomaisen tason vaatimukset.

Asiakastyytyväisyys KSOY:n asiakaspalveluun 2023

Yhteydenottojen kehitys 2022–2023

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki