Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Voimajohtotyöt sulkevat veneliikenteen Kotkan Huumanhaarassa ja Huumanpohjassa ajoittain 31.8.–3.9.

Julkaistu 22.8.2022

Eltel Networks Oy suorittaa voimajohdon muutostöitä 31.8.–3.9.2022 välisenä aikana Kotkan Jumalniemessä. Muutostyöt ovat osa MM Kotkamills -tehtaan ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n Kotka-Kyminlinna 110kV -voimalinjan saneerausurakkaa.

Kehotamme välttämään vesillä liikkumista Huumanhaaran ja Huumanpohjan vesistössä 31.8.–3.9.2022 (ks. kartta). Muutostöiden aikana vesiliikenne Huumanhaarassa ja Huumanpohjasta Sunilanlahteen on ajoittain suljettu. Päivittäinen työaika kohteessa on klo 7–19.

Lisätietoja saa työkohteen yhteyshenkilöiltä:

Eltel Networks Oy, työmaapäällikkö Jorma Välimäki, p. 040 311 3635  ja projektipäällikkö Niko Ollikainen, p. 040 311 2977

 

Taustatiedot voimajohtouudistuksesta

Kymenlaakson Sähköverkko ja MM Kotkamills uusivat voimajohdon yhteisinvestoinnilla

Kyminlinnasta Kotkansaarelle kulkeva 110 kV voimajohto uusitaan vuoden 2022 aikana. Nykyinen voimajohto on rakennettu vuonna 1951, ja se on Kymenlaakson Sähköverkon ja MM Kotkamills -tehtaan yhteisomistuksessa. Yhteisinvestointina uusittava voimajohto varmentaa sekä Kotkan keskusta-alueen että MM Kotkamills -tehtaan sähkönjakelua.

Voimajohto uusitaan sekä ikänsä että sijaintinsa vuoksi. Nykyisellä voimajohtoreitillä huoltotoimenpiteet ovat paikoitellen erittäin hankalia pehmeän maaston vuoksi, ja onkin todettu järkeväksi lähteä siirtämään johto uudelle reitille ja helpommin huollettavalle alueelle, kertoo Kymenlaakson Sähköverkon Tuomo Hakkarainen. Linjaus on suunniteltu yhteistyössä Kotkan kaupungin, MM Kotkamills -tehtaan ja Kymenlaakson Sähköverkon kanssa ja sillä on mm. ELY-keskuksen hyväksyntä. Urakoitsijana hankkeessa toimii Eltel Networks Oy.

Uusi voimajohto kytketään käyttöön MM Kotkamills -tehtaan huoltoseisokin aikana syyskuussa 2022. Vanhojen pylväiden lopulliset purkutyöt toteutetaan viimeistään talvella 2023. Rakentamisessa on huomioitu läheinen luonnonsuojelualue, sitä koskevat säädökset ja mm. lintujen pesintäajat.

Yhteyshenkilö:

Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Tuomo Hakkarainen, yksikön päällikkö, p. 05 7780 327

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki