Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisämiehityksellä

Julkaistu 12.12.2022

Alkuviikkoon 12.–13.12. ennustettu talvimyrsky saavuttanee Kymenlaakson Sähköverkon alueen maanantaina iltapäivällä. Koko alueella on odotettavissa illan aikana 16–18 m/s puuskia, ja rannikon läheisyydessä puuskat voivat jopa yli 20 m/s lukemiin.

Sähkönjakelun häiriöt ovat mahdollisia, sillä tuulen suunta koillisesta on harvinainen, routa on vielä ohutta ja myös puihin tarttunut lumi edesauttaa tuulen vaikutuksia. Olemme varautuneet mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisäämällä varallaoloa ja henkilökuntaa vian korjauksiin sekä käyttökeskukseen ja vikapalveluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, saat siellä tapahtuvista runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Palvelun saat käyttöösi Online-palvelussa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttövastaava Juuso Heinonen, puh. 040 675 8682.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki