Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisämiehityksellä

Julkaistu 3.7.2023

Maanantai 3.7. on etelärannikolla hyvin tuulinen. Lounaistuuli on puuskaista ja yltää voimakuudeltaan myrskypuuskiksi. Maanantain aikana koko Kymenlaakson Sähköverkon alueella on odotettavissa voimakkaita puuskatuulia, ja rannikon läheisyydessä voidaan yltää yli 20 m/s lukemiin. Varaudumme mahdollisiin sähkönjakelun häiriöihin lisämiehityksellä sekä käyttökeskuksessa että vikapalveluissa.

Ajallisesti voimakkaimmat puuskat ajoittuvat maanantaina noin klo 11–21 väliselle ajalle, yöksi tuuli rauhoittuu merialuetta lukuun ottamatta. Ennusteissa on vielä epävarmuutta sadekuurojen voimakkuuksiin ja mahdollisiin ukkosiin liittyen, toteutuessaan nämä voivat vielä paikallisesti voimistaa puuskia.

Takana on pitkä suhteellisen vähätuulinen jakso, joten vaikutukset puustoon ja sitä kautta sähkönjakeluun voivat olla normaalia suuremmat myös rannikolla, jossa luonto on muutoin tottunut voimakkaampiin puuskiin. Tilanteen johdosta on käynnistetty varautumistoimenpiteet, ja varallaoloa lisätään sekä käyttökeskukseen että mahdollisten sähkövikojen hoitoon.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, saat siellä tapahtuvista runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Palvelun saat käyttöösi Online-palvelussa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa
Kymenlaakson Sähköverkko Oy, Esa Niemelä, kumppanuudet ja käyttö -yksikön päällikkö, puh. 05 778 0206

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki