Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Varaudumme lauantain ukkospuuskiin lisämiehityksellä

Julkaistu 6.8.2022

Lauantaina 6.8. kylmä rintama kulkee Suomen läpi, ja rintaman yhteydessä alkaa muodostua ukkoskuuroja aamupäivän aikana. Säärintaman vaikutus osuu ennusteiden mukaan myös Kymenlaakson Sähköverkon verkkoalueelle ja puuskat voivat olla ukkoskuurojen yhteydessä jopa 25 m/s.

Rintama liikkuu päivän aikana itää kohti ja on ohittanut KSOY:n verkkoalueen alkuiltaan mennessä. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan ukkospuuskat voivat koskea koko Kymenlaakson maakuntaa, mutta todennäköisesti ne painottuvat enemmän KSOY:n verkkoalueen keskivaiheilta itää kohti.

Tuuli ja siihen liittyvät puuskat sekä salamointi saattavat aiheuttaa puiden kaatumisia ja sähkökatkoja lauantai-päivän aikana. Varaudumme mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkönjakelun häiriöihin lisämiehityksellä.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, saat siellä tapahtuvista runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Palvelun saat käyttöösi Online-palvelussa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa käyttövastaava Juuso Heinonen puh. 040 675 8682.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki