Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Sähkön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihtojärjestelmä datahub on otettu käyttöön

Julkaistu 21.2.2022

Sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä (datahub) otettiin käyttöön 21.2.2022. Se keskittää yhteiseen järjestelmään tiedot noin 3,8 miljoonasta sähkön käyttöpaikasta, ja nopeuttaa sähkön vähittäismarkkinoiden tiedonvaihtoa merkittävästi.

 

 

KSOY:n osalta käyttöönotto sujui ilman suuria ongelmia. KSOY:n tiimi teki erinomaista työtä koko käyttöönottoviikonlopun ajan, kertoo energialiiketoiminnan johtaja Olli Laitinen. Tiedot ovat välittyneet järjestelmien välillä suunnitelmien mukaan. Online-palvelu oli helmikuussa datahubin käyttöönottoon saakka vain katselukäytössä, mutta toimii jälleen normaalisti. Käyttötiedoissa voi olla joitakin yksittäisiä puutteita, mutta tiedot päivittyvät todennäköisesti alkuviikon aikana.

Keskitetty järjestelmä mahdollistaa tasapuolisen, reaaliaikaisen ja tietoturvallisen tiedonvaihdon yhtiöiden välillä. Datahubia käyttävät noin 80 sähkönmyyjää ja 80 jakeluverkkoyhtiötä.

Järjestelmän ylläpitäjänä toimii kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n tytäryhtiö Fingrid Datahub Oy. Tästä Fingridin tiedotteeseen datahubin käyttöönotosta.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki