Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Reunapuiden oksinta helikopterilla jatkuu elokuulle

Julkaistu 19.7.2022

Sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi 20 kV johtoalueelle ulottuvien reunapuiden oksia karsitaan helikopterin avulla. Kymenlaakson Sähköverkon alueella oksinta käynnistyi toukokuussa ja päättyy elokuussa. Raivaustyö on edistynyt jonkin verran suunnitelmia hitaammin.

Tiistaina 19.7. raivauskopteri työskentelee Laajakoskella Kotkassa. Seuraavaksi työn on suunniteltu etenevän rannikkoa idästä länteen (Kotkan suunnasta Loviisaan). Kartassa harmaalla merkityllä alueella näkyvät raivaustyön keskeneräiset alueet (kartta: heliwest Oy). Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa työn etenemiseen.

Raivattavaa ilmajohtoa on vuonna 2022 yhteensä noin 130 kilometriä.

Alueiden hevostilojen pitäjiä pyydämme mahdollisuuksien mukaan ottamaan yhteyttä etukäteen. Yhteystiedot: Heliwest Oy, puh.  040 187 8084 tai sähköposti: info@heliwest.fi.

Helikopteriraivauksen alueet näkyvät myös verkkosivuiltamme löytyvästä investointikartasta: https://www.ksoy.fi/sahkoverkko/toimitusvarmuus/investointikartta  (Huom. Investointikartassa vaihda vasemman reunan valikosta näkymäksi helikopteriraivaus, niin näet oikean alueen.)

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Jos helikopteriraivaus kiinnostaa, muista pitää varoetäisyys

Erityisesti taajamissa helikopteriraivaus herättää huomiota. Taajamissa raivaukseen osallistuu toteuttavan urakoitsijan puolesta aina kaksi ”alamiestä”, joiden tehtävänä on sekä avustaa helikopterilentäjää että huolehtia siitä, että varoetäisyydet sahaukseen säilyvät riittävänä, ja ettei vaaratilanteita pääse syntymään. Sahauskopteriin on pidettävä vähintään 90 metrin turvaetäisyys. Alamies myös sopii helikopterin raivaustoimenpiteistä asukkaiden kanssa silloin, kun ollaan erityisen lähellä piha-alueita tai esimerkiksi hevostiloja.

Raivaustyö saattaa aiheuttaa lyhytkestoisia sähkökatkoja, jos oksia pääsee putoamaan johtojen päälle. Putoavat oksat poistetaan raivaajien toimesta kulkureiteiltä, ojista ja piha-alueilta. Toivomme alueiden asukkailta ja metsänomistajilta myönteistä suhtautumista, ja pahoittelemme raivaustyöstä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä ja meluhaittaa.

Miksi reunapuiden raivaustyötä tehdään?

Raivaustyö tehdään ilmajohtomääräysten mukaisesti puiden ja johtojen riittävän etäisyyden varmistamiseksi. Tavoitteena on sähkökatkojen ehkäiseminen. Metsäisillä alueilla vikoja tulee helposti, kun puut esimerkiksi tuulen vaikutuksesta tai lumen painosta taipuvat sähkölinjoille. Raivaustyö tehdään helikopterisahauksena, sillä maasta käsin työ olisi usein mahdotonta toteuttaa. Raivaamalla liian lähelle linjoja kurottavat oksat, voidaan sähkökatkoja ehkäistä jo ennakolta.

Urakasta vastaa yhteistyökumppanimme Heliwest Oy.

Yhteystiedot:

Heliwest Oy, puh.  040 187 8084 tai sähköposti: info@heliwest.fi

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki