Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Orimattilan Pennalassa uudisalueen infra toteutetaan yhteisrakentamisena

Julkaistu 25.5.2023

Orimattilaan, Pennalan Porkkallioon on rakentumassa uusi asuinalue, johon toteutetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoa tonttirakentamista varten. Alueella tehdään yhteisrakentamisena viemäri- ja vesiverkostoa, katuvaloja, sähköverkkoa sekä tietoliikennettä. Porkkallioon tulee pääasiassa omakotitalotontteja

Kymenlaakson Sähköverkolta projektissa on mukana rakennuttajana Juhamatti Saarelainen. Juhamatti kertoo, että yhteisrakentamisesta on sähköyhtiön kannalta selkeää etua. Kunnallistekniikan rakennustöiden pääurakoitsija Erkkiheikkilä Oy esimerkiksi putkittaa verkoston valmiiksi ja KSOY:n aliurakoitsijana Elvera tekee sähköverkkotyöt, kun putkitukset ovat valmiina. Työt sujuvat, ja yhdessä edetään samalla aikataululla, kertoo Juhamatti. Työt ovat alkaneet jo vuoden 2023 alkupuolella, ja sähköjen osalta valmista on loppukesästä.

Yhteisrakentamista toteutetaan nykyisin paljon

Maarakennusyhtiö Erkkiheikkilä Oy toimii koko urakan pääurakoitsijana, ja sovittaa kaikkien toimijoiden tarpeet ja aikataulut yhteen. Urakka pitää sisällään mm. 320 metriä pääkatua sekä kokonaisuudessaan yhteensä noin 3 kilometriä jäte- ja hulevesilinjoja sekä runkovesijohtoa. Urakoitsijan edustaja Aku Korhonen ja KSOY:n Juhamatti Saarelainen sanovatkin molemmat, että yhteisrakentamishankkeissa yhteydenpitoa ja yhteistyötä on kaikkien osapuolien kesken paljon. Korhosen mukaan maanrakentajan kannalta yhteisrakentaminen nopeuttaa töitä, kun työvaiheita saadaan yhdistettyä. Sähköverkon runkoputkitustyö sujuu meillä mainiosti oman maanrakennustyön rinnalla, Korhonen kertoo.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähköverkko Oy, rakennuttaja Juhamatti Saarelainen, puh. 05 7780 411

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki