Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Ohjeet Karhu Voiman ja Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaille

Julkaistu 20.9.2022

Karhu Voima Oy on hakeutunut konkurssiin 19.9.2022 ja lopettaa asiakkaiden sähkön toimituksen 20.9.2022 alkaen. Yhtiön asiakkaiden on etsittävä uusi sähkönmyyjä viipymättä. Jos olet Karhu Voiman ja Kymenlaakson Sähköverkon asiakas, lue ohjeet tästä tiedotteesta.

Energiavirasto kehottaa Karhu Voiman asiakkaita etsimään toisen sähkönmyyjän ja tekemään uuden sähkösopimuksen mahdollisimman ripeästi. Yleensä uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen käynnistämiseen. Karhu Voiman sähkösopimuksen päättyessä 20.9.2022 asiakas voi kuitenkin sopia myyjän kanssa uuden sopimuksen alkamaan välittömästi tästä päättymispäivästä alkaen. Uusi sopimus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, jotta sähkönjakelu ei katkea.

Verkkoyhtiöllä on velvollisuus ilmoittaa kuluttaja-asiakkaalle etukäteen sähkönjakelun keskeyttämisen päivämäärästä sekä syystä ja huolehtia sähköntoimituksesta vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä.

Jos asiakas ei tee sopimusta uuden sähkönmyyjän kanssa verkkoyhtiön ilmoittaman ajan kuluessa, on verkkoyhtiöllä oikeus katkaista asiakkaan sähkönjakelu. Energiavirasto huomauttaa, että asiakkailla ei ole oikeutta saada tilapäistä kolmen viikon sähköntoimitusta verkkoyhtiöltä samalla hinnalla ja ehdoilla, joista he ovat sopineet sähkönmyyjän kanssa. Elleivät verkkoyhtiö ja asiakas pääse ehdoista yksimielisyyteen, asian ratkaisee Energiavirasto.

Energiavirasto on 6.10.2022 määrännyt Kymenlaakson Sähkö Oy:n toimimaan toimitusvelvollisena sähkön vähittäismyyjänä Haminan Sähköverkko Oy:n verkkoalueella. Jos olet Haminan Sähköverkko Oy:n asiakas ja sähkösopimuksesi on päättynyt Karhu Voiman konkurssin takia, etkä ole vielä tehnyt sopimusta muualle, lue ohjeet täältä.

Karhu Voima Oy on kuulunut KSS Energia -konserniin.

Linkki Energiaviraston tiedotteeseen ja asiakasohjeisiin Karhu Voima Oy on hakeutunut konkurssiin

Toimi näin, jos olet Karhu Voiman ja Kymenlaakson Sähköverkon asiakas

Jos olet Kymenlaakson Sähköverkon asiakas ja sinulla on ollut sähkönmyyntisopimus Karhu Voiman kanssa, tulee sinun tehdä uusi sähkönmyyntisopimus. Tee uusi sopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa viimeistään 10.10.2022, jotta sähkön toimituksesi jatkuu keskeytyksettä. Uutta sähkösopimusta valitessa oman alueen voimassa olevia sähkötarjouksia voi vertailla Energiaviraston sahkonhinta.fi -vertailupalvelussa.

Karhu Voiman asiakkaista ne, jotka asuvat Kymenlaakson Sähköverkon tai Haminan Sähköverkon alueella voivat tällä hetkellä tehdä kanssamme vain KSOY Pörssi -sopimuksen. Suosittelemme tekemään sopimuksen Online-palvelun kautta asiakaspalvelun ruuhkaisen tilanteen vuoksi.

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki