Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kymenlaakson Sähköverkon alueella vakavia vikoja sähköverkossa myrskyn jäljiltä

Julkaistu 7.10.2023

Perjantain ja lauantain välisen yön myrskyrintama iski Kymenlaakson Sähköverkon alueelle vahvalla voimalla.

Tiedotteen päivitys 8.10.2023 klo 10

Sähköverkon vikojen korjaus on käynnissä täydellä teholla. KSOY:n alueella on maastossa yhteensä 29 asentajaa, 12 metsuria ja lisäksi kaksi lauttaa on varattuna saaristovikojen korjaukseen. Vikojen korjaus keskittyy vielä suurimmalta osin keskijännitevikojen pariin, mutta päivän aikana päästään toivottavasti purkamaan myös pienjännitevikalistaa. 

Sääennusteen mukaan tuulet yltyvät jälleen noin puolen päivän aikaan sunnuntaina.

Tiedotteen päivitys 7.10.2023 klo 16.15

Sähköisen vikapalvelun lomakkeen lähettämisen vika on korjattu.

Tiedotteen päivitys 7.10.2023 klo 14

Sähköisen vikapalvelun lomakkeen lähettämisessä on havaittu vika. Applen laitteilla ja Safari-selaimella vikailmoitukset eivät mene läpi. Vika on tiedossa ja selvityksessä, mutta korjaus ei valmistu tämän viikonlopun aikana.

Sähköttömiä kohteita on tällä hetkellä vajaa 3 000. Ennusteen mukaan tuulet yltyvät uudelleen ja lauantaina klo 15-21 aikana verkkoalueemme etelä-alueilla esiintyy puuskatuulia, jotka ovat jopa yli 20 m/s. Yöksi tilanne rauhoittuu ja tuulen vaikutukset kohdistuvat lähinnä rannikolle. Sunnuntaina klo 12-16 välillä lähes koko verkkoalueella esiintyy tuulia, jotka ovat paikoittain jopa yli 20 m/s.  

Tiedote 7.10.2023 klo 8

Perjantain ja lauantain välisen yön myrskyrintama iski Kymenlaakson Sähköverkon alueelle vahvalla voimalla. Sähköttömiä talouksia oli aamulla klo 8 edelleen vajaa 5 000, yöllä pahimmillaan lähes 10 000. Keskijännitevikoja alueella on aamulla 34. Viat ovat kohdistuneet rannikolle ja koillisverkkoon. Kaikkia vikapaikkoja ei saada korjattua lauantain aikana. Saaristoon ei päästä tällä hetkellä paikalle valitettavasti lainkaan.

Puiden kaatuminen on aiheuttanut vakavia vikoja: linjarakenteita ja pylväitä on poikki. Yön aikana maastossa on oltu rajaamassa vikoja, mutta vaarallisen säätilan vuoksi varsinaista viankorjausta ei yöllä päästy aloittamaan. Viankorjaus on käynnistynyt lauantaina aamulla ja sen kanssa edetään kaikkien käytettävissä olevien resurssien voimin.

Ennusteiden mukaan rannikon seudulle luvataan lisää kovia puuskia (yli 20m/s) lauantaina iltapäivästä alkaen. Yöksi puuskat ennusteiden mukaan rauhoittuvat ja tuuli voimistuu uudelleen sunnuntaina puolilta päivin.

Lisätietoa vikapaikkojen ilmoittamisesta ja häiriötiedotteista

Pyydämme asiakkaita lähettämään tietoja vikapaikoista ensisijaisesti sähköisellä palvelulla: vikailmoitus.ksoy.fi/fi . Myös vikapalvelumme numero palvelee, mutta voi olla hyvin ruuhkainen, puh. 05 7780 222

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, saat siellä tapahtuvista runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Palvelun saat käyttöösi Online-palvelussa.

Voit lukea verkkosivuiltamme lisää tietoa ja ohjeita sähkökatkotilanteista: www.ksoy.fi/sahkoverkko/sahkokatkot/nain-varaudut-sahkokatkoihin.

Lisätietoja antaa tarvittaessa käytönjohtaja Janne Malmström, puh. 05 7780 250, Kymenlaakson Sähköverkko Oy

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki