Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kymenlaakson Sähköverkko uusii kolmen sähköaseman päämuuntajat kesän aikana

Julkaistu 20.6.2023

Sippolan, Korian ja Hämeenkosken sähköasemien päämuuntajat uusitaan, sillä vanhojen muuntajien käyttöikä on tullut tiensä päähän. Muuntajauusinnan investoinnin kokonaisarvo on noin miljoona euroa. Kaikki uudet päämuuntajat toimittaa Multirel Oy.

Sippolan päämuuntaja on onnistuneesti uusittu toukokuussa ja Korian muuntaja uusitaan juhannusviikolla. Hämeenkosken muuntaja vaihdetaan 10.7. alkavalla viikolla.

Kuva Sippolan päämuuntajan asennuksesta toukokuussa 2023. Kuva:KSOY.

Päämuuntajien uusinnan yhteydessä nostetaan myös muuntajien tehoja, eli varaudutaan sähkönsiirron kasvuun. Isompi muuntaja helpottaa myös häiriötilanteita, joissa joudutaan korvaamaan sähköasemia muita yhteyksiä käyttäen.

Kymenlaakson Sähköverkko investoi vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen. Toimintaympäristömme muuttuu, kun yhteiskunta sähköistyy ja sähköntuotanto muuttuu ympäristöystävälliseksi.  Kymenlaakson Sähköverkko toimittaa sähköä yli 100 000 asiakkaalle neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla.

Lisätietoja: Esa Niemelä, puh. 040 922 3977 (yksikön päällikkö, käyttö ja kumppanuudet, Kymenlaakson Sähköverkko Oy)

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki