Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kymenlaakson Sähköverkko uusii 110 kV voimajohtolinjaa Kouvolan alueella

Julkaistu 11.3.2024

Kymenlaakson Sähköverkko Oy uusii Koria-Loviisa 110 kV voimajohtolinjaa Koria-Isoaho-välillä. Muutoksella parannetaan verkon käyttövarmuutta.

 

Vanha voimansiirtolinja puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi linja. Rakentaminen alkaa perustustöillä maaliskuun puolivälissä, viikolla 12. Rakennustyöt voimajohdolla pyritään saamaan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä, ja loppusiivouksineen työn on arvioitu valmistuvan lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Caverion Industria Oy. Investoinnin kokonaisarvo on noin 1,2 miljoonaa euroa. Kymenlaakson Sähköverkolla projektista vastaa rakennuttaja Juha Saxell ja urakoitsijan projektipäällikkönä toimii Mikko Piili.

 

 

Kymenlaakson Sähköverkko investoi vuosittain yli 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja ylläpitoon. Hankkeiden toteutusta ohjaa vuoteen 2036 asti ulottuva kehittämissuunnitelma. Verkon toimitusvarmuutta parannetaan maakaapeloinnilla, verkostoautomaatiolla sekä ilmajohtojen siirtämisellä metsistä teiden varsille. Hankkeiden painopiste on siirtymässä enemmän taajamista haja-asutusalueille. Vuosittain toteutamme myös alueellisesti merkittäviä sähköasema- ja voimajohtohankkeita yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa. Hankkeilla työllistämme mm. maanrakennuksen, sähköasennuksen ja suunnittelun ammattilaisia.

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki