Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kymenlaakson Sähköverkko parantaa sähkön toimitusvarmuutta Hollolassa

Julkaistu 25.3.2024

Kymenlaakson Sähköverkko Oy toteuttaa parhaillaan sähköverkon investointihanketta Hankaan alueella Hollolassa. Investoinnin myötä alueen asiakkaiden sähkönjakelun toimitusvarmuus paranee, eli esimerkiksi myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamat sähkökatkot vähenevät. Hanketta toteuttaa yhteistyökumppanimme Wire Oy.

Kuvassa yksi uusista puistomuuntamoista. Taustalla näkyy vanha pylväsmuuntamo, mikä purkaantuu myöhemmin pois, kun uusi verkko saadaan käyttöön.

Wiren projektipäällikkö Lauri-Petteri Korppila kertoo, että helmikuussa aloitetut sähköverkon uudistamisen kaivuutyöt ovat Hankaalla jo loppusuoralla. Maanrakennustyöt ovat keskittyneet peltoalueille. Hankkeen sähkötyöt kestävät arviolta heinäkuun loppuun saakka. Viimeistely- ja purkutöitä tehdään loppuvuoteen saakka.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Investoinnin yhteydessä toteutetaan uutta maakaapelia yli 20 kilometriä ja reitin varrelle tulee 15 uutta muuntamoa.

Kymenlaakson Sähköverkolla projektista vastaa rakennuttaja Juhamatti Saarelainen ja Wiren projektipäällikkönä toimii Lauri-Petteri Korppila.

Kymenlaakson Sähköverkko investoi vuonna 2024 noin 20 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja ylläpitoon. Hankkeiden toteutusta ohjaa vuoteen 2036 asti ulottuva kehittämissuunnitelma. Verkon toimitusvarmuutta parannetaan maakaapeloinnilla, verkostoautomaatiolla sekä ilmajohtojen siirtämisellä metsistä teiden varsille. Hankkeiden painopiste on siirtymässä enemmän taajamista haja-asutusalueille. Vuosittain toteutamme myös alueellisesti merkittäviä sähköasema- ja voimajohtohankkeita yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa. Hankkeilla työllistämme mm. maanrakennuksen, sähköasennuksen ja suunnittelun ammattilaisia.

Lisätietoja:

Kymenlaakson Sähköverkko, Juhamatti Saarelainen, puh. 040 922 9834

Wire, projektipäällikkö Lauri-Petteri Korppila, puh. 0504567554

 

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki