Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kymenlaakson Sähkö mukana toteuttamassa Kuningattarenrannan rantaraitin valaistuksen

Julkaistu 13.6.2023

Uudella Kuningattarenrannan asuinalueella Loviisassa panostetaan muun muassa yleisten alueiden valaistukseen. Kymenlaakson Sähkö on mukana toteuttamassa Kuningattarenrannan rantaraitin valaistusta, johon on valittu Louis Poulsenin Flindt -valaisimet.

Kuningattarenrannassa järjestettävillä Asuntomessuilla 7.7.–6.8.2023 valaistus on yksi teemoista. ”Valaistukseen on haluttu panostaa, sillä näkymä vanhasta kaupungista lahden yli uudelle asuinalueelle haluttiin pitää postikorttimaisena. Liiallinen valaistus häiritsisi myös alueella olevaa faunaa. Valaisimet ja valaisinpisteet on suunniteltu tarkkaan”, kertoo Loviisan kaupungin projektipäällikkö Niina Okkonen. ”Olemme todella iloisia siitä, että Kymenlaakson Sähkö halusi olla mukana toteuttamassa alueelle valaistusta.”

Kuva: Louis Poulsen

Rantaraitti alkaa kelluvan kadun luona ja seuraa rantaa aina Saaristotielle asti. Tälle matkalle sijoitetaan 24 kappaletta Louis Poulsenin corten värisiä Flindt valaisimia. Rantaraitin varrella sijaitseviin penkkeihin kiinnitetään tyylikkäät laatat kertomaan toteutuksen yhteistyöstä.

”Mietimme KSOY:lla keinoja olla Loviisassa pysyvämmin näkyvillä kuin vain tulevan messukesän ajan. Nyt toteutettava valaistusyhteistyö sopii meille erinomaisesti”, kertoo Kymenlaakson Sähkön viestintäpäällikkö Marjo Lahtinen. ”Kauniisti valaistu rantareitti tuo valoa ja energiaa loviisalaisille Asuntomessujen jälkeenkin.”

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on alueen verkkopalveluyhtiö. Yhtiö on rakentanut alueen sähköinfran ja toimittaa myös messuaikaisen sähkön.

Tutustu Loviisan Asuntomessuihin

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki