Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kouvolan alueelle toteutettiin kesällä 2023 paljon uusia taidepömpeleitä

Julkaistu 22.8.2023

Toukokuussa 2023 Kouvolassa käynnistettiin jälleen Taidepömpelit-hanke yhteistyössä Kouvolan Kaupungin, Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja KSS Verkko Oy:n kanssa. Hankkeen tavoitteena on elävöittää ja siistiä kaupungin katukuvaa ja vähentää töhryjen määrää sähkönjakokaappeihin ja sähkömuuntamoihin integroitavan taiteen avulla.

Hankkeeseen saatiin paljon teosehdotuksia, joista yhteistyökumppaneiden edustajista koottu raati valitsi 18 teosta toteutettavaksi Kouvolan katukuvaan. 9 teoksista on maalauksia, 9 teoksista teipattuja. Hankkeeseen valittiin niin yksittäisiä taiteilijoita kuin myös työryhmiä.

Taidepömpelien teokset on toteutettu heinä-elokuun aikana ja uudet teokset ilahduttavat nyt katukuvassa ihmisiä Kouvolan keskustassa, Lehtomäessä, Korialla, Inkeroisissa, Elimäellä, Anjalassa ja Kuusankoskella. Valmiit teokset lisätään elokuun aikana Kouvolan katutaidekarttaan, josta löytyvät myös aiempina vuosina toteutetut teokset. Kouvolan katutaidekohteet -linkki (Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)

Projektia koordinoi kouvolalainen taiteilija Nia Maria Haaranen. Taidepömpelit-hankkeen Facebook-sivulta löytyy kuvia valmiista teoksista: www.facebook.com/taidepompelitkouvola (Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)

Alla muutama kuva toteutetuista taidepömpeli-teippauksista.

Janna Koposen ”Oodi keväälle”-teos Korialla, Kyminasemantie 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luukas Savolainen ja ”Hurja hai”. Laaksotie 4, Inkeroinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viivi Honkimaa, ”Ystävät”.
Alppiruusuntien ja Yhdystien risteys, Elimäki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja

Sirpa Jokisalo, liittymävastaava, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, puh. 05 77801 sirpa.jokisalo@ksoy.fi

Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7404, kaisa.niilo- rama@kouvola.fi

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki