Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Kevättalven myräkkä on aiheuttanut lukuisia vikoja sähköverkkoon ja sähkökatkoja asiakkaillemme

Julkaistu 3.4.2024

Tiistaina 2.4. illalla alkanut kova tuuli ja voimakas vesisade, joka muuttui yöllä lumisateeksi, on aiheuttanut Kymenlaakson Sähköverkon alueella lukuisia vikoja sähköverkkoon.

Asentajia saatiin korjaustöihin jo yöllä ja korjaukset ovat jatkuneet koko keskiviikkopäivän ajan. Vikoja on päivän aikana tullut valitettavasti joitakin lisää. Vikoja ovat aiheuttaneet mm. linjoille kaatuneet puut, jolloin vikojen korjaukset ovat sujuneet nopeasti. Useissa vikakohteissa vauriot ovat olleet suurempia eli pylväitä ja orsia on rikkoutunut, mikä pitkittää vikojen korjausta. Lisäksi korjauksia ovat hidastaneet mm. jäätyneet erottimet.

Korjausarvion mukaan suurin osa keskijänniteverkon vioista saadaan korjattua keskiviikkona alkuiltaan mennessä ja suurin osa pienjänniteverkon vioista kuluvan vuorokauden aikana. Viat ovat painottuneet verkkoalueemme kaakkoiskulmaan (Hamina, Miehikkälä, Luumäki, Virolahti). Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli reilu 3000.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutunutta harmia ja haittaa.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan joko verkkosivujen ilmoituspalvelun kautta tai häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222.

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Lisätietoja:

Janne Malmström, käytönjohtaja, Kymenlaakson Sähköverkko Oy. puh. 05 7780 250

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki