Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Joululahjoituksemme kohdistuu tänä vuonna Hyvä joulumieli -keräykseen

Julkaistu 1.12.2022

KSOY:n henkilökunnan valitsema joululahjoituksen kohde on Hyvä joulumieli -keräys

-Perinteisesti henkilöstömme tekee päätöksen joululahjoituksen kohteesta ja äänestimme marraskuussa viiden eri hyväntekeväisyyskohteen välillä. Sidosryhmille toimitettavien joulutervehdyksien sijaan teemme lahjoituksen Hyvä joulumieli -keräykseen, kertoo viestintäpäällikkö Marjo Lahtinen. Lahjoitussumma on 1000 euroa.

Hyvä Joulumieli -keräys ilahduttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjakorteilla. Keräykselle on suuri tarve. Asumisen ja elämisen hintojen noustessa köyhyys koskettaa yhä useampaa perhettä ja lasta. Hintojen nousu on syventänyt vähävaraisten lapsiperheiden ahdinkoa kotimaassa. Vähävaraisessa perheessä asuu jo noin 30 000 lasta enemmän kuin tämän vuoden keväällä.

Yhä useammassa kodissa kasvavat menot aiheuttavat pulaa perusasioista: ruuasta, vaatteista ja asumisesta. Köyhyys tuo lapsille mukanaan myös yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksia, kun lapsella ei ole varaa harrastaa ja viettää vapaa-aikaa muiden ikäistensä tavoin. Jouluna eriarvoisuuden kokemukset korostuvat. Hyvä Joulumieli -keräyksellä halutaan tarjota mahdollisimman monelle perheelle mahdollisuus jouluateriaan ja hyvään joulujuhlaan.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on tänä vuonna kerätä 1,5 miljoonaa euroa. Varojen avulla ilahdutetaan 21 000 vähävaraista perhettä 70 euron ruokalahjakortilla. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa. Kumppaneina keräyksessä ovat mukana K-ruokakaupat, Lidl ja S-ryhmän ruokakaupat. Lahjakortti on nimensä mukaisesti lahja. Sitä ei voi anoa tai hakea. Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto tekevät apua tarvitsevien perheiden löytämiseksi yhteistyötä paikallisten neuvoloiden, diakoniatyön ja sosiaalitoimen kanssa.

Linkki Hyvä joulumieli -keräyksen verkkosivustolle

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki