Fakturering

Tack vare de fjärravlästa mätarna faktureras kunderna utifrån deras faktiska elanvändning. Välj själv om du vill ha din elräkning i form av en e-räkning, e-posträkning eller en traditionell pappersräkning. Du kan även styra din elräkning till den elektroniska postlådan, OmaPosti. Adress: www.posti.fi/fi/henkiloille/omaposti

Den elektroniska e-räkningen är enklast

Den avgiftsfria e-räkningen är ett enkelt och snabbt sätt att sköta elräkningarna. E-räkningen kommer direkt till din nätbank och det enda du behöver göra när du betalar är att kontrollera och godkänna räkningen. Du tar e-räkningen i bruk i din egen nätbank. När du ingår ett avtal om e-räkning behöver du ditt kundnummer. Du hittar det till exempel på din elräkning. Du får ytterligare information om e-räkningen av din egen bank.

Antalet räkningar bestäms utifrån den uppskattade förbrukningen, antingen 4, 6 eller 12 räkningar om året. Betalningstiden för räkningen är alltid två veckor. Använd alltid referensnumret och kontonumret som finns på räkningen när du betalar din räkning. På så sätt försäkrar du dig om att betalningen hänförs till rätt räkning.

Du hittar alla dina elräkningar även i vår Online-tjänst.