Siirry sisältöön
Hae sivustolta

Loviisan asuntomessutaloissa eletään luonnon keskellä lähellä ydinkeskustaa

31.7.2023

Etätyön tekeminen, lomailu ja asuminen keskellä upeita merimaisemia toteutuu asuntomessutaloissa. Luonto on osana sisustusta ja jokaisessa asunnossa on merinäköala. Täällä toteutetaan asumisen unelmia. Ohessa poimintoja messujen annista.

Meren rannalla, lähellä keskustaa

Asuntomessu-alue jatkaa Loviisan kaupungin keskustaa pienen merenlahden toiselle puolelle. Ponttoonisilta oikaisee muutenkin lyhyttä matkaa ydinkeskustaan. Olennaista täällä on kuitenkin meri ja merinäköalat, jotka toteutuvat taloissa. Länteen avautuvan merimaiseman ansiosta kodeista voi seurata ilta-aurinkoa ja upeita auringonlaskuja. Siitä pitävät huolen isot, lattiaan ulottuvat ikkunapinnat ja suuret terassit.  Luonto on täällä vahvasti läsnä.

Villa Havet

Villa Havu, kuva: Asuntomessut / Krista Keltanen

Etätöistä lomanviettoon

Etätyömahdollisuus näkyy viihtyisinä työpisteinä, joissa silmiä voi mukavasti lepuuttaa merimaisemassa. Asunnot taipuvat täysipainoiseen asumiseen ja huolettomaan lomanviettoon kaikilla mukavuuksilla.

Jukkatalon Linnatuuli, kuva: Asuntomessut / Krista Keltanen

Puupintaa, ekologisuutta ja energiatehokkuutta

Vaalea skandinaavisuus on vallalla ja puupinnat näkyvät entistä enemmän sisustuksessa. Puuelementeillä rakennetun Villa Panelon katolla oleva 10,7 kW:n aurinkovoimala, kaksi 100 m syvyistä lämpökaivoa ja energiaa säästävä säteilylämmitys tekevät talosta plus-energiatalon. Energiatehokkuutta lisäävät myös tehokas lämmöntalteenotto ja  olohuoneen varaava takka.

Lovisea, kuva: Asuntomessut / Vanessa Forsten

Takka kuuluu sisustukseen

Takassa roihuava tuli on luonnollinen elementti ja antaa mukavaa tunnelmaa. Takkojen tehokkuuden myötä niiden koko  on pienentynyt ja persoonallisuus lisääntynyt. Tommy Hellstenin atrium-talossa on kuparin väriseksi käsitelty takka.

Saunoissa tehokasta tilankäyttöä

Tummat sävyt ja lämpimät puupinnat luovat mökkitunnelmaa saunaosastoilla. Pesutiloissa löytyy myös pientä ylellisyyttä ja aitoa kylpylätunnelmaa.

Havsstrand, kuva: Asuntomessut / Hans Kostiainen

Yksilöllisiä, omaa asumista palvelevia ratkaisuja

Asumisessa toteutetaan omia tarpeita ja tilat muuntuvat elämäntilanteiden mukaan. Joogahuone tai harrastustila muuntuu tarvittaessa työ- tai vierastilaksi ja päinvastoin. Villa Havetissa asustaa kolme villakoiraa, joten heillä on myös oma trimmaushuone omalla äänimaailmallaan.

Minitalo tulee valmiina tontille

Vaivatonta rakentamista edustaa tehtaalla valmiiksi rakennettu minitalo, joka tulee tontille kuorma-autonkyydissä kahdessa palasessa. Toimitukseen voi sisällyttää vaikkapa koko sisustuksen täysin valmiina. Saunapaketti sopii tarvittaessa mukavasti mökin viereen.

Erikoisuutena kelluva talo

Kelluva talo on suunniteltu  4-henkiselle perheelle. Asunnossa voi elää ympäri vuoden, ja se muovautuu niin vapaa-aikaan kuin etätyöntekoonkin. Kelluvan talon lämmityksen hoitaa ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä, johon on yhdistetty ilmanvaihtokone. Lämminvesivaraaja varmistaa lämpimän veden riittävyyden.

Älykästä valaistusta

Ledvance-älyvalotalossa valaistus on liitetty WiFiin ja lamppuja ohjataan sovelluksella. Erilaisia tunnelmia voi luoda muuntelemalla valon väriä ja sävyjä sekä ajastamalla valaistusta omien toiveiden mukaan. Järjestelmä vaatii siihen sopivat lamput.

kuva: Asuntomessut / Annika Ruohonen

Viisas valaistus näkyy myös ulkona

Kuningattarenrannan asuinalueen valaistuksessa on haluttu välttää valosaastetta. Suunnittelussa on otettu huomioon asukkaiden lisäksi rannalla asuvat lepakot.

Rantaa kiertävä rantaraitti on valaistu designvalaisimilla.

Flindt-valaisin, kuva: Louis Poulsen

Valaisimia taloista poimittuna

Taccia-pöytävalaisin, Villa Havet

Asukkaiden oma, Muranosta hankittu valaisin, Queen´s Stone

Veistoksellinen yövalaisin, Talo Ledvance

Valopeilin muoto ja säädettävä valo tuovat ilmettä pieneen WC-tilaan, Talo Ledvance

 

Kuvat: Asuntomessut ja Jukka Leino

 

 

 

© Kymenlaakson Sähkö Oy | Kymenlaakson Sähköverkko Oy | Yhdystie 7, PL 9, 47201 Elimäki