Katsoin sineen Saimaan!

04.08.2017

Jokisalo_Sirpa

Monen suomalaisen jokakesäinen perinne sai tänä vuonna jatkoa Mikkelissä.  Asuntomessut on suomalainen traditio, joka kuuluu kesään yhtä varmasti kuin uudet perunat, mansikat ja hyttyset. Niitä on järjestetty meillä vuodesta 1970 lähtien lähes vuosittain. Ja on tunnustettava, että sieltä minutkin usein löytää. Tänä kesänä siis katsoin sineen Saimaan.

Messuille kiinnostavat monet asiat. On kiva päästä tirkistelemään toisten koteihin, nähdä miten muut asuvat ja elävät. Päähuomion saavat uusien kotien sisustus, pintamateriaalit, valaistus, jne. Mukaan tarttuu ideoita oman kodin valintoihin. Ja tietysti se markkinahumu – siellä viihdytään, missä muutkin kun tarjolla on vielä metrilakua ja pehmiksiä sopuhintaan.  Matti ja Maija Meikäläiselle asuntomessut tarkoittavat pääasiassa kaikkea tuota. Harvemmin messuvierasta kiinnostaa kaikki se, mitä on tehty ja mitä tarvitaan ennen kuin messutalo on valmis esittelyyn.

Taustalla toimiva infra

Jo ennen talonrakennuksen aloittamista messualueella tapahtuu paljon. Katujen ja muun kunnallistekniikan rakentaminen vie aikansa ja samaan aikaan sähköverkko valmistuu rakentajien käyttöön. Kun tontit luovutetaan rakentajille, sähkö on jo valmiina tontin rajalla. Tämä onkin tarpeen, sillä työmaasähköä tarvitaan heti alussa. Rakentajat tekevät sähköyhtiön kanssa liittymissopimuksen ja hankkivat tontille liittymiskaapelin ja pistorasioilla varustetun mittauskeskuksen, joka toimii kätevästi jo rakennusaikana. Varmistamme, että sähkö on rakentajien käytössä mahdollisimman vaivattomasti, joten keskusasennuksen kaapeleineen voi tilata myös sähköyhtiön kautta. Talon omat sähköasennukset vaativat myös sekä rakentajan että sähköurakoitsijan paneutumista asiaan. Hyvä sähkösuunnitelma varmistaa asumismukavuuden ja toimivan kodin.

Energiaratkaisuilla on tämän päivän rakentamisessa ja asumisessa keskeinen rooli. Yhä useampi rakentaa energiatehokasta ja älykästä kotia, joka osaa ja tekee asukkaan puolesta vaikka ja mitä. Jotta energiaratkaisuissa voi valita viimeisimmät vaihtoehdot ja jotta älykoti on mahdollinen, tarvitaan viisas verkko, joka joustaa ja elää tarpeiden mukaan.

Sellaista verkkoa me olemme rakentamassa vuoden 2019 asuntomessualueelle Kouvolan Pioneeripuistoon. Tulevaisuus on avoin yksilöllisille ratkaisuille, oman energian pientuotannolle, älykkäille kodeille ja sähkölaitteille. Valmiissa taloissa nähdään varmasti mm. aurinkopaneeleita, puhuvia jääkaappeja ja sähkökulutusta silloin, kun älykoti pitää sitä energiatehokkaana.  

Asuntomessuilla on paljon tarjota, kun kurkistaa pintaa syvemmälle. Pidetään siis kotimaiset kesäperinteet hengissä - tervetuloa asuntomessuille Kouvolaan vuonna 2019!

Sirpa Jokisalo
Liittymävastaava
Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.