Energianeuvojan normipäivä

21.06.2016

Aamulla suuntaan kohti Kuusankosken tekniikka- ja ympäristötaloa, siellä Kymenlaakson energianeuvoja pitää majaansa. Kellokortin leimaus ja rappuja ylös pääkallopaikalle, 3. kerroksen huoneeseen 311.

Sähköposti ilmoittaa, että ”sinulle on tullut postia”. Asukas kysyy, saako maalämpöä rakentaa hänen tontilleen ja mitä siinä pitää ottaa huomioon. Kaivan esiin ohjeen maalämmön luvanvaraisuudesta ja teen kysyjälle tiivistelmän siitä, mitä on hyvä huomioida. Rakennuspaikan osoite ei kerro minulle, missä päin Kouvolaa kohde on, joten syötän osoitteen vielä karttapalveluohjelmaan ja tarkistan, onko kyseessä pohjavesialue. Ei ollut, joten ei ole esteitä maalämmön rakentamiselle rakennusvalvonnankaan osalta. Vain kaksi minuuttia viestin lähettämisestä tulee vastaus, jossa kiitellään nopeasta toiminnasta ja tiedon saannista. Case closed.

energiansaasto

Puhelin soi, tiedustellaan lämpökameraa lainaksi. Asiakas kertoi kuvaavansa lattialämmityskaapeleita märkätiloissa. Se sopii hyvin, tervetuloa noutamaan kamera. Heti perään saan puhelun Martoilta, jotka toivovat kesävinkkejä energiansäästöön. Lupaudun tietysti paikalle kesäkahvilaan jakamaan parhaat vinkit.

Seuraavaksi vilkaisu kalenteriin ja tälle päivälle sovittuihin tapaamisiin. Iltapäivästä on KERKKO-verkoston eli kestävän kehityksen työryhmän kokous. Siellä käydään läpi vuosisuunnitelman toteutumista ja tulossa olevia tapahtumia. Ennen kokousta ehdin vielä päivittämään illan luentomateriaalin aurinkoenergiasta. Salkkuun mukaan Motivan esitteitä aurinkolämmöstä ja -sähköstä sekä muuta oheismateriaalia. Mielenkiinnolla odotan, tuleekohan esitelmän aikana kuinka kiperiä kysymyksiä ja osaanko vastata niihin?

Illan tilaisuus onnistuu erinomaisesti ja saan kertoa 26 henkilölle erilaisten hybridijärjestelmien rakentamisesta ja aurinkopaneelien käyttöiästä. Tämä on työni hienoja hetkiä – saada neuvoa ihmisiä ja ratkoa yhdessä heidän energiaan liittyviä pulmiaan.  

Tommi Tuomi
Kymenlaakson energianeuvoja 

TommiTuomi1

Kirjoita kommentti

Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.
Ole hyvä, täytä puuttuva tieto.

Roskakommenttien estämiseksi, syötä kirjaimet oheiseen kenttään.