Varaudumme viikonlopun ukkospuuskiin

20.07.2018

Perjantaina 20.7.2018 kaakosta alkaa virrata hyvin kosteaa ilmamassaa jo ennestään helteisen Suomen ylle. Helteinen sää yhdessä hyvin kostean ilman kanssa tekevät säätyypistä hyvin herkän rankoille sade- ja ukkoskuuroille. Sade- ja ukkoskuuroja on ennustettu kehittyvän koko viikonlopun ajan.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on varautunut säätilan muutokseen ja sen mahdollisesti aiheuttamiin sähkönjakelun häiriötilanteisiin nostamalla varallaolon miehitystä.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet
Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.

Lisätietoja: käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397, harri.nummenpaa@ksoy.fi