Varaudumme sään muutoksen aiheuttamiin sähkönjakelun häiriöihin (29.6.2018)

29.06.2018

Syvenevä matalapaine voimistaa viikonlopun aikana pohjoisen ja koillisen välisiä tuulia. Tuulet ovat voimistuneet perjantaina aamupäivän aikana maan länsiosasta lähtien ja matalapaine tuo mukanaan runsaita sateita. Tuulinen sää jatkuu tämänhetkisen ennusteen mukaan lauantai-iltaan saakka. Puuskat ovat voimakkaimmillaan noin 20 m/s ja ennustettu tuulensuunta on näin voimakkaille tuulille melko harvinainen. Erityisen kovia puuskia saattaa kehittyä erityisesti Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan, mahdollisesti myös Päijät-Hämeeseen sekä Kymenlaaksoon.

Varaudumme mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkönjakelun häiriöihin, ja olemme lisänneet varallaolon miehitystä sekä asiakaspalvelua vikailmoitusten puhelinpalveluun.

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkönjakelun tilanneseuranta löytyy verkkosivuiltamme: Katso sähkönjakelun tilanne

Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet
Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.

Lisätietoja

käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397, harri.nummenpaa@ksoy.fi