Sähkön päivää vietetään 23.1.2017

20.01.2017

Toista kertaa Suomessa vietettävän Sähkön päivän teemana ovat tulevaisuuden energiaratkaisut ja kuluttajien kasvava rooli osana koko sähköjärjestelmää. Kymenlaakson Sähkö on mukana tälläkin kertaa ja järjestää päivän kunniaksi Energiaa jäällä -yleisöluistelun Ilona Areenalla Kotkassa sunnuntaina 22.1. Lisäksi sosiaalisessa mediassa voi osallistua koko alan yhteiseen #Sähkönpäivä-hyväntekeväisyyskampanjaan, jonka tuotot lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan.

sahkon paiva www

Sähkö on tärkeimpiä hyödykkeitämme Suomen pitkässä, pimeässä ja kylmässä talvessa. Se on läsnä kaikkialla ja helpottaa elämäämme. Sähkö tuli Suomeen 1880-luvulla, jolloin sitä käytettiin tehtaiden valaisuun. Nykypäivänä koko yhteiskuntamme toimii sähkön varassa: IT-järjestelmät, teollisuuden koneet ja sähköinen liikenne helpottavat sekä työelämäämme että tavallista arkea.

Omaan sähkönkäyttöön voi vaikuttaa

Sähköjärjestelmämme on kansainvälisesti arvioiden edelläkävijä. Sähköä tuotetaan monipuolisesti eri energialähteistä ja siirretään koko yhteiskunnan käyttöön toimitusvarmasti. Sähköntuotantomme on myös suurelta osin päästötöntä. Lisäksi uusien digitaalisten palveluiden ja sähköistysratkaisuiden avulla suomalaiset voivat nyt aikaisempaa paremmin vaikuttaa sähkönkäyttöönsä ja sen ajoitukseen.

Kymenlaakson Sähköverkon asiakkaat on varustettu sataprosenttisesti etäluettavilla mittareilla eli tieto asiakkaan sähkönkulutuksesta ja sähkön laadusta välittyy automaattisesti sähkönkäyttöpaikan ja sähköverkkoyhtiön välillä. Asiakkaat voivat tarkistaa sähkönkulutuksensa Online-palvelusta tunnin tarkkuudella. Etäluottavien mittareiden ansiosta myös kaikki kytkennät voidaan suorittaa etänä ja pienjänniteverkon valvonta tehostuu. Kun verkon tilasta saadaan automaattisesti tietoa, voidaan verkkohäiriöt korjata nopeammin.

Lisää hyvinvointia sähköisillä kuvilla!

Sähkön päivänä ja koko viikon 4 ajan voi nyt konkreettisesti osallistua hyvinvointimme parantamiseen. Sähköalan yritysten ja järjestöjen sekä Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyönä Sähkön päivänä alkaa koko viikon jatkuva hyväntekeväisyyskampanja. Kampanjan tuotot lahjoitetaan Eväitä elämälle -ohjelmalle, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista Suomessa.

Sähköalan järjestöt lahjoittavat jokaisesta #Sähkönpäivä ja #hyvinvointiasähköllä hashtageilla merkitystä kuvasta 3 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle, aina 10 000 euroon saakka. Kuvan tulee esittää sähkön tuomaa hyvinvointia omassa arjessa – se voi olla esimerkiksi valaistu koti pimeässä tammikuun illassa. Kuvan voi julkaista Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa, ja sen tulee olla asetuksiltaan julkinen ja jaettavissa. Kuvia voi ladata koko viikon 4 ajan. Kampanjan tulokset julkistetaan maanantaina 30.1.2017.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähkö Oy, viestintäpäällikkö Annemari Backman, p. 040 922 9873