Myrskypuuskien aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt ohitse

28.03.2017

Klo 7.20

Voimakkaan matalapaineen ja siihen liittyneiden myrskypuuskien aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella ovat ohitse. Runkoverkon viat on saatu korjattua ja sähköt palautettua asiakkaille.

kayttokeskus28032017

Aamun tunteina käyttökeskuksessamme on jo rauhallista.

Myrskypuuskat saavuttivat Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen maanantaina noin klo 20.00. Myrsky katkoi sähköjä kaikkialla jakelualueellamme. Pahimmillaan sähkönjakelun häiriöt olivat noin klo 22.00, jolloin sähköttömiä asiakkaita oli 6000. Varautumisen ja lisäresurssien ansiosta vikojen korjaukseen päästiin kuitenkin nopeasti ja sähkökatkot olivat pääsääntöisesti lyhyitä.  

Myrskyn lisäksi asiakkaille aiheutti harmia häiriökarttapalvelun sekä häiriötiedotteiden tekstiviestipalvelun kaatuminen. Häiriökartta saatiin yön aikana nopeasti korvattua, mutta tekstiviestien kulussa on aamun tunteina vielä ongelmia. Palvelinvikaa selvitetään parhaillaan ja se korjataan mahdollisimman pian.

Mahdollisista vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Lisätietoja Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397