Myrskypuuskat kulkevat tänään 27.3. jakelualueemme yli – varaudumme sähkönjakelun häiriöihin

27.03.2017

Nopealiikkeinen ja voimakas matalapaine liikkuu tänään Perämereltä Laatokalle ja tuo mukanaan voimakkaita myrskypuuskia. Ilmatieteenlaitoksen sääennusteen mukaan puuskaisen tuulen alue kulkee lähes koko Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen yli illan ja yön aikana. Voimakkaimpien puuskien arvioidaan ajoittuvan alueellemme klo 21-01 välillä ja väistyvän yön aikana.

Myrskypuuskat aiheuttavat suurella todennäköisyydellä häiriöitä sähköjakeluun. Varaudumme mahdollisiin tuulituhoihin ja sähkökatkoihin lisäämällä varallaolon miehitystä. Kehotamme myös asiakkaitamme varautumaan mahdollisiin sähkökatkoihin. Katso hyödyllistä tietoa sähkökatkoon varautumisesta

Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Seuraa sähkönjakelun tilannetta
Jakelualueemme sähkönjakelun tilanne näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.
Koko maan sähköjakelun tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet
Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.