Myrskypuuskat katkovat sähköjä jakelualueellamme - tilanne rauhoittunee yön aikana

27.03.2017

Kello 21.15

Nopealiikkeinen ja voimakas matalapaine saavutti Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueen maanantai-iltana noin klo 20.00. Sen jälkeen myrskypuuskat ovat aiheuttaneet sähkökatkoja kaikkialla jakelualueella ja tällä hetkellä sähköttömiä asiakkaita on noin 5 000. 

Luoteistuuli puhaltaa edelleen puuskissa paikoin jopa yli 20 metriä sekunnissa ja aiheuttanee lähitunteina vielä lisää sähkökatkoja. Matalapaine liikkuu kuitenkin nopeasti kohti kaakkoa ja sen aiheuttamat myrskypuuskat väistyvät sääennusteen mukaan alkuyön aikana.

Kymenlaakson Sähköverkko varautui sähkökatkoihin nostamalla valmiustilaa ja varaamalla lisäresursseja viankorjaukseen. Tuulen aiheuttamia sähkönjakelun häiriöitä onkin päästy maastossa jo korjaamaan.

--Vikojen korjaus on hyvässä vauhdissa ja linjoille kaatuneita puita raivataan sitä mukaan kun vikapaikkoja ilmenee. Myrskypuuskat ovat väistymässä nopeasti ja pyrimme saamaan sähköt palautettua kaikille asiakkaillemme aamuun mennessä, arvioi Kymenlaakson Sähköverkon käyttöpäällikkö Harri Nummenpää.

Seuraa sähkönjakelun tilannetta
Jakelualueemme sähkönjakelun tilanne näkyy reaaliajassa häiriökartta-palvelussamme.
Koko maan sähköjakelun tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta

Lisätietoja Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397