Myrskypuuskat aiheuttavat sähkökatkoja jakelualueellamme

30.06.2017

Voimakkaat idän ja koillisen väliset tuulet aiheuttavat tänään sähkökatkoja jakelulaueellamme. Ilmatieteenlaitoksen mukaan puuskat yltävät laajalti reiluun 15 m/s ja erityisesti etelärannikon läheisyydessä mahdollisesti yli 20 m/s. Tuuli pysyy puuskaisena koko päivän, mutta tyyntynee iltaan mennessä.

Myrskypuuskat aiheuttavat häiriöitä sähköjakeluun. Vikapaikoista, esimerkiksi linjoille kaatuneista puista, pyydämme ilmoittamaan häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. 

Tilaa maksuttomat häiriötiedotteet
Kun sähkönkäyttöpaikkasi on verkkoalueellamme, voit ottaa käyttöösi maksuttoman häiriötiedotepalvelun. Sen kautta saat tietoa asuinalueesi runkoverkon sähköhäiriöistä tiedon tekstiviestillä suoraan kännykkääsi tai sähköpostiisi. Samalla saat arvion häiriön kestosta ja uuden viestin taas, kun sähköt toimivat. Maksuttoman häiriötiedotepalvelun voit aktivoida käyttöösi Online-asioinnissa. Siirry Online-palveluun.

Seuraa sähkönjakelun tilannetta
Jakelualueemme sähkönjakelun tilanne näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.
Koko maan sähköjakelun tilannetta voi seurata Energiateollisuuden sähkökatkokartasta