Kiira-rajuilman aiheuttamat viat korjattu tiistaihin mennessä

14.08.2017

Tilanne klo 8.30

Kiira-rajuilman aiheuttamien vikojen korjaus jatkuu pahimmilla tuhoalueilla vielä tänään ja huomenna tiistaina. Eniten tuhoa Kiira sai aikaan mm. Myrskylän, Mäntsälän, Pukkilan, Askolan ja Orimattilan alueilla. Nämä vikapaikat saataneen korjattua tämän päivän aikana. Lisäksi Pj-verkossa vikapaikkoja on vielä noin 50 kappaletta. Käyttökeskuksesta arvioidaan tällä hetkellä, että niiden korjaaminen jatkuu tiistaille.

Kiira-rajuilma iski Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueelle lauantaina 12.8. noin klo 19.30. Myrskylukemiin noussut tuuli ja voimakas salamointi katkoivat puita ja sähkölinjoja ja vaurioittivat muuntamoita. Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli lauantai-iltana noin 13 600. Kymenlaakson Sähköverkko oli varautunut Kiira-rajuilmaan tuplamiehityksellä. Viankorjaus etenikin nopeasti sen jälkeen, kun asentajat pääsivät maastoon ja valtaosalle asiakkaista saatiin palautettua sähköt sunnuntai-aamuun mennessä. Pahimmin rajuilmasta kärsineillä alueilla työt kuitenkin vielä jatkuvat. Sähköt pyritään palauttamaan kaikille asiakkaille niin pian kuin mahdollista.

Kaikki pienjänniteviat eivät näy valvontajärjestelmissämme, joten pyydämme asiakkaita ilmoittamaan havaitsemistaan pienjännitevioista tai sähkönjakelua vaarantavista linjoille kallistuneita / kaatuneista puista häiriöilmoitusnumeroomme 05 778 0222. Jakelualueemme sähkönjakelun tilanne näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.

Lisätietoja: käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, p. 0400 920 397