Uusi sähköasema valmistui: Sähkön toimitusvarmuus paranee Pukkilassa

02.11.2016

Kymenlaakson Sähköverkon 110 kV voimansiirtojohdon ja sähköaseman rakennustyöt Pukkilassa ovat valmistuneet. 2,2 miljoona euron investoinnilla on suora vaikutus alueen asukkaiden ja yritysten sähkön toimitusvarmuuteen.

Pukkila_sähköasema

Kymenlaakson Sähköverkko käynnisti Pukkilan verkostohankkeen suunnittelun neljä vuotta sitten. Voimajohtoalueen lunastuslupa saatiin viime vuoden lopulla ja rakennustyöt käynnistyivät välittömästi vuoden 2016 alussa.

Viisi kilometriä pitkä Toolinkallio–Pukkila 110 kV voimansiirtojohto valmistui kesällä. Nyt valmistunut uusi sähköasema on järjestyksessään jo 32. ja se otetaan asteittain käyttöön tämän viikon kuluessa.

— Erityisesti Pukkilan kuntakeskuksen sähkönjakelun toimitusvarmuus paranee. Aiempien 20 kV ilmajohtojen sijaan sähkö johdetaan nyt 110 kV puuvarmaa voimajohtoa pitkin lähelle Pukkilaa ja sähköasemalla syöttö jakaantuu useisiin 20 kV johtolähtöihin, kuvailee Kymenlaakson Sähköverkon suunnittelupäällikkö Tuomo Hakkarainen.

Pukkilan kokonaishankkeen suunnittelusta vastasi TLT-Engineering Oy ja urakoinnista voimajohdon osalta TLT-Building Oy ja sähköaseman osalta Caverion Industria Oy. Sähköaseman liittämiskaapeloinnit suunnitteli Elmil Oy ja toteutti Kyvera Oy.

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähköverkko Oy, suunnittelupäällikkö Tuomo Hakkarainen, p. 040 8600 515

Kuva: Marko Mäkilä