Tykkylumi aiheuttanee sähkökatkoja maanantaihin saakka

21.02.2016

Tiedote klo 18.10

Puihin kertynyt raskas tykkylumi on katkonut sähköjä Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella eilisestä lauantaista alkaen. Kymenlaakson alueella on satanut runsaasti ja nuoskatykyn aiheuttamia vahinkoja on alkanut syntyä sunnuntain aikana yhä enemmän. Sunnuntain aikana sähköttömiä asiakkaita on ollut Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella enimmillään lähes 2400. Tällä hetkellä sähköittä on noin 1000 asiakasta, mutta uusia sähkökatkoja syntyy, kun lumiset puut taipuvat linjoille. Sääennusteen perusteella on odotettavissa, että puustovaurioista aiheutuvat sähkökatkot jatkuvat maanantaille saakka.  

Vikojen korjaus Kymenlaakson Sähköverkon alueella on edennyt hyvin ja sähkökatkot ovat olleet kestoltaan 2-3 tunnin mittaisia. Maastossa työskentelee tällä hetkellä tilanteen mukainen miehitys poistamassa linjojen päälle taipuneita puita ja oksia. Valmiustaso sekä sähköverkon viankorjauksessa että vikailmoitusten vastaanotossa pidetään korkeana, kunnes säätila muuttuu ja kaikki tykkylumen aiheuttamat katkot on saatu korjattua.

Viikonlopun aikana Kymenlaaksossa on satanut lunta jopa 20-30mm. Ennusteiden mukaan olosuhteet jatkuvat suotuisina nuoskatykyn muodostumiselle. Etelästä saapuu uusia sateita ja lämpötila on nollan tuntumassa. Ennustetut sadekertymät sunnuntaipäivästä maanantai-iltapäivään ovat Kymenlaakson tienoilla mahdollisesti paikoin jopa 20 mm. Maanantaina sateiden odotetaan vähitellen heikkenevän ja väistyvän itään.

Vikapaikoista pyydämme ilmoittamaan päivystysnumeroomme 05 7780 222. Jakelualueemme sähkönjakelun tilannetta voi seurata reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.

Pahoittelemme mahdollisista sähkökatkoista aiheutuvaa haittaa.