Tykkylumi aiheuttaa sähkökatkoja Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella

21.02.2016

Tiedote klo 10.10

Puihin kertynyt raskas tykkylumi on katkonut sähköjä Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella eilisestä lauantaista alkaen. Sähkökatkoja on ollut pääasiassa etelärannikolla. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja aamun tunteina sähköttä oli lähes 2000 asiakasta. Tällä hetkellä sunnuntaina klo 10 sähköttömiä asiakkaita on muutama, mutta tilanteen odotetaan vaikeutuvan sunnuntain aikana.

Nuoskatykkyä on viikonlopun aikana kertynyt puihin vähitellen ja puustovahinkoja sekä sähkökatkoksia voi syntyä myöhemmin tänään. Sadekertymä maanantai-iltapäivään odotetaan olevan 15-23 mm, etelärannikon läheisyydessä itäpainotteisesti paikoin jopa lähemmäs 30 mm. Suurimmat sadekertymät sijoittuvat todennäköisesti erityisesti Kymenlaakson tienoille.

Vikojen korjaus Kymenlaakson Sähköverkon alueella on edennyt hyvin ja sähkökatkot ovat pääsääntöisesti olleet kestoltaan lyhyitä. Valmiustaso sekä sähköverkon viankorjauksessa että vikailmoitusten vastaanotossa pidetään korkeana, kunnes säätila muuttuu.

Jos havaitset vikapaikan esim. linjalle kaatuneen puun, pyydämme ottamaan yhteyttä häiriöilmoitusnumeroomme  05 7780 222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Jakelualueemme sähkönjakelun tilannetta voi seurata reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.

Pahoittelemme mahdollisista sähkökatkoista aiheutuvaa haittaa.