Tykkylumen aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt ohitse

23.02.2016

Tiedote 23.2.2016 klo 15.00

Tykkylumen aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt Kymenlaakson Sähköverkon jakelualueella ovat ohitse. Runkoverkon viat on saatu korjattua eikä uusi vikoja ole enää tiistaina iltapäivällä ilmennyt. Kotkan itäpuolisiin saariin sähkö saadaan palautettua huomenna keskiviikkona.

Lumikuormatilannetta arvioitiin tänään ilmasta käsin, kun helikopteri teki tarkastuslentoja jakelualueella kokonaistilanteen ja mahdollisten vikapaikkojen löytämiseksi. Helikopterista havaitut noin 15 vikapaikkaa on päivän aikana korjattu ja maastossa tehdään vielä kriittisten alueiden tarkistuksia. Pieni riski paikallisiin vikoihin on edelleen olemassa, kunnes puut vapautuvat kokonaan oksiin tarttuneesta suuresta lumikuormastaan.

Tykkylumi katkoi kolmen päivän aikana sähköjä etupäässä itäisen Uudenmaan ja Etelä-Kymenlaakson alueella arviolta 10 000 asiakkaalta. Tilanteen ollessa pahimmillaan sunnuntaina ja maanantaina sähkökatkojen pituudet muodostuivat valitettavan pitkiksi. Suuri osa vioista saatiin kuitenkin korjattu muutaman tunnin kuluessa.

Pitkät keskeytykset sähkönjakelussa korvataan asiakkaille automaattisesti. Vakiokorvausta voi saada, kun käyttöpaikka on ollut ilman sähköjä yhtäjaksoisesti vähintään 12 tuntia. Vakiokorvauksen suuruus riippuu verkkopalvelumaksusta ja keskeytyksen pituudesta. Keskeytysaika alkaa siitä, kun vika on tullut sähköyhtiön tietoon joko sähköverkon oman kaukokäyttöjärjestelmän kautta tai sähkökäyttäjän ilmoituksesta ja päättyy, kun vika on saatu korjatuksi.

Lisätietoja Kymenlaakson Sähköverkko Oy, käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, puh. 0400 920 397