Stipendejä urheilun ja kulttuurin parissa menestyville nuorille

20.10.2016

stipendit_www

Seitsemän lahjakasta nuorta sekä neljä nuorten urheilu- ja kulttuuriharrastuksiin panostavaa seuraa saivat tänä vuonna Kymenlaakson Sähkön urheilu- ja kulttuuristipendit.

Kymenlaakson Sähkö myöntää vuosittain stipendejä toiminta-alueensa nuorille lupauksille. Urheilustipendien lisäksi tänä vuonna jaettiin ensimmäisen kerran stipendejä myös kulttuurin parissa menestyville nuorille. 

– Halusimme laajentaa stipendin hakumahdollisuutta myös kulttuuriharrastuksiin, sillä meillä on silläkin saralla paljon lahjakkaita nuoria, kertoo stipendiraadin puheenjohtajana tänä vuonna toiminut Kymenlaakson Sähkön liiketoimintajohtaja Olli Laitinen.   

Stipendihakemuksia tuli kaikkiaan yli 80 kpl. Niiden joukosta stipendien saajiksi valittiin 4 yksilöurheilijaa ja 3 joukkuetta. Kulttuurin puolella myönnettiin 3 yksilöstipendiä ja 1 ryhmästipendi.  Valinnassa painotettiin mm. menestystä, pitkäjänteistä sitoutuneisuutta lajiin, yhteiskunnallisia näkökohtia ja alueellista jakautumista. Yksilöstipendin suuruus on 500 euroa ja joukkuestipendin 800 euroa.

VUODEN 2016 STIPENDIT

Urheilustipendit

Inka Sakkara, Elimäki / kilpakävely
Jenna Pulkkinen, Valkeala / uinti
Olli-Pekka Laitila, Neuvoton / triathlon
Akseli Samuel Nuutinen, Kausala  / yleisurheilu
Kulttuurikeskus Mylly, Kotka / maahanmuuttajien jalkapallokerho
Askolan ampujat, Askola / ammunta
Kotkan Shukokai Karate r.y., Kotka / karate

Kulttuuristipendit

Markus Feldt, Kotka / kontrabasso
Henrica Westerholm, Loviisa / viulu
Aino Niemi, Inkeroinen / laulu
Tykkimäen sirkuskoulu, Kouvola / sirkus

Lisätietoja: Kymenlaakson Sähkö Oy, liiketoimintajohtaja Olli Laitinen, 040 652 8582