Sähkönjakelun tilanne jatkuu epävakaana

23.02.2016

Tykkylumen aiheuttamat sähkönjakelun häiriöt Kymenlaakson Sähköverkon alueella jatkuvat. Tilanne saatiin eilisen aikana hyvin hallintaan, mutta tiistaina aamulla on ilmennyt uusia vikapaikkoja ennen kaikkea Kotkan ja Pyhtään. Uusien vikojen syntyminen on kuitenkin selvästi edelleen hidastunut ja viat saadaan korjattua ja sähköt palautettua pääosin noin 2-3 tunnissa. Myös Kotkan saaristoon Kuutsaloon ja Kirkonmaahan saadaan sähköt tänään.

Sähkönjakelun tilanne jatkuu edelleen epävakaana. Säätila on suotuisa nuoskatykyn muodostumiselle ja riski uusille sähkökatkoille on suuri. Lumikuormatilannetta arvioidaan tänään ilmasta käsin. Helikopteri tekee kriittisillä alueilla tarkastuslentoja kokonaistilanteen kartoittamiseksi ja vikapaikkojen löytämiseksi. Tämä nopeuttaa mahdollisten vikojen korjausta.   

Vikapaikoista voi ilmoittaa päivystysnumeroomme 05 7780 222. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi.

Jakelualueemme sähkönjakelun tilannetta näkyy reaaliajassa Häiriönetti-palvelussamme.