Päivä Kymenlaakson Sähkön johtajana: ”Vaativaa, vastuullista, monipuolista”

13.10.2016

Anni_paivajohtajana_www

Kymenlaaksolaiset nuorkauppakamarit järjestivät 12.10. Päivä Johtajana –tempauksen. Yli 30 nuorta pääsi päiväksi tutustumaan johtajan arkeen.

Anni Hallasaari (17) vietti lokakuisen päivän Kymenlaakson Sähköllä johtajaopissa. Päivän aikana Anni pääsi tutustumaan talousjohtajan, käyttöpäällikön ja kehityspäällikön tehtäviin. ”Hieno kokemus, opin paljon uuttaa” Anni arvioi päiväänsä johtajana.

Miten päädyit viettämään johtaja-päivää Kymenlaakson Sähkölle?

Kouvolan nuorkauppakamari oli alkusyksystä koulullamme Elimäen lukiossa esittelemässä toimintaansa ja he kertoivat myös tästä 12.10. toteutettavasta Päivä Johtajana -hankkeesta. Kiinnostuin, koska tähtään tulevaisuudessa korkealle ja uskon tarvitsevani silloin myös johtamisosaamista. Kymenlaakson Sähkö puolestaan kiinnosti minua yrityksenä — se oli jo vähän tuttukin, kun yrityksen pääkonttori on täällä Elimäellä missä itsekin asun.

Mitä opit päivän aikana?

Johtamisesta opin ainakin sen, että se on vaativaa, vastuullista ja monipuolista. Päivän aikana sain tavata useamman alan johtajan ja kaikilla oli jotain erilaista kerrottavaa ja omia näkökulmia johtamiseen. Johtajaksi näyttäisi olevan monta tietä, harva sellaiseksi syntyy. Kaiken kaikkiaan päivästä jäi aivan upea fiilis! Opin hurjan paljon ja tapasin mielenkiintoisia ihmisiä. 

Millainen on hyvä johtaja?

Tämän päivän kokemusten myötä minulla vahvistui ajatus siitä, että johtajankin kohdalla tärkeintä on oma kiinnostus alaa – ensin tulee asia, sitten vasta asema. Hyvillä johtajilla on kuitenkin joitakin samoja ominaisuuksia: he osaavat kuunnella ja ottaa muut huomioon, he ovat empatiakykyisiä, johdonmukaisia ja selkeitä. Johtajan pitää olla myös hyvällä tavalla jämäkkä ja samalla joustava.

Alaistaidoista puhutaan paljon, millainen on hyvä alainen?

Hyvä alainen on oma-aloitteinen ja rohkea. Hän uskaltaa ottaa esille myös epäkohtia. Hyvä alainen kehittää työtään ja samalla toimia yhdessä sovitulla tavalla, kohti yhteistä päämäärää.

Mille uralle tähtäät?

Ammatinvalinta on minulle vielä avoin asia. Katselen kaikessa rauhassa ympärilleni ja luotan siihen, että osaan tehdä valintani silloin kun se aika on. Tällä hetkellä minua kiinnostavat lääkärin tai juristin ura. Niissä molemmissa on yhtyeiskunnallinen ulottuvuus, joka on omassa tulevassa ammatissani tärkeää. Niissä voi myös toimia itsenäisesti, mutta samalla on mahdollisuus olla mukana myös tiimissä.

Miten uskot työelämän muuttuvan tulevina vuosina muuttuvan?

Paljon puhutaan ammateista, joita tulevaisuudessa tekevät robotit. Näin voi ollakin palveluammateissa tai monella teknisellä alalla. Uskon kuitenkin, että esim. lääkärin, opettajan tai poliisin ammatit eivät katoa minnekään — niissä tarvitaan aina ihmistä. Ehkä tulevaisuudessa syntyy myös uusia ammatteja, vaikkapa kuumatkailijan työ.

Missä olet 10 vuoden päästä?

Kymmenen vuoden päästä olen 27-vuotias. Neljä lapsuudenaikaista parasta ystävääni kuuluvat edelleen elämääni, vaikka opinnot veivätkin meitä eri suuntiin. Olen valmistunut ammattiin, josta pidän ja jossa haluan kehittyä. Olen mennyt hiljattain naimisiin ja saan pian ensimmäisen lapseni. Asun toivottavasti omakotitalossa pääkaupunkiseudulla, mutta pidän tiiviisti yhteyttä kotiseudulleni ja perheenjäseniini.

Päivä johtajana on nuorkauppakamareiden ideoima hanke, jossa nuorille tarjotaan mahdollisuus yhden päivän ajan nähdä ja kokea, millaista on johtajan arki. Kymenlaaksossa hankkeen toteuttamisesta vastaavat Kouvolan ja Kotkan Nuorkauppakamarit ja Duunista toimeen –hanke. Päivä Johtajana järjestettiin nyt toisen kerran. Kymenlaakson Sähkö ja Kymenlaakson Sähköverkko ovat olleet mukana molemmilla kerroilla.