Online-palvelumme on sähkönkäyttäjän tietopankki!

22.12.2016

Online-palvelumme on sähkönkäyttäjän paras kaveri! Se tarjoaa ajantasaista ja tarkkaa tietoa sähkönkäytöstäsi selkeässä muodossa. Haluatko tietää, kuinka paljon sähköä kului tiettynä päivänä tai talven pahimpana pakkasviikkona? Kirjaudu Onlineen ja saat omat sähkönkäyttöön, sopimuksiin ja laskuihin liittyvät tiedot vaivattomasti silloin kun haluat. Jos et vielä ole Online-palvelun käyttäjä, rekisteröidy nyt!

pieni_onlineohje_www

10 askelta Online-palvelun käyttöön

1. Klikkaa nettisivuillamme www.ksoy.fi sivuston yläreunassa näkyvää vihreää Online-palvelun painiketta.

2. Jos olet palvelussa ensimmäistä kertaa, rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Palveluun voi kirjautua kahdella tavalla.
* Voit kirjautua sähkölaskustasi löytyvän asiakasnumeron ja käyttöpaikkatunnuksen tiedoilla. Asiakasnumero syötetään rekisteröitymisen yhteydessä ilman etunollia ja käyttöpaikkatunnus kokonaisuudessaan.
* Kirjautuminen on mahdollista myös pankkitunnuksilla. Määritä itsellesi salasana (maksimissaan 12 merkkiä) ja lisää myös sähköpostiosoitteesi.
* Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen voit kirjautua palveluun asiakasnumerolla ja itse määrittämälläsi salasanalla. Unohtuneen salasanan tilalle saat uuden Unohtuiko salasana -toiminnolla.

3. Online-palvelun etusivulta löydät yläbannerista Energiaraportin keskeiset kulutustietosi: sähkönkäyttösi kuluvana vuonna, tarkastelukuukauden aikana sekä kulutuksen kehityssuunnan. Jos sinulla on useita käyttöpaikkoja, pääset vaihtamaan bannerin tiedot bannerin oikean yläkulman ratas-ikonista.

4. Tarkemmat kulutustietosi löytyvät Energiaraportista, johon pääset joko klikkaamalla banneria tai valitsemalla Palvelut -alasvetovalikosta Energiaraportin. Energiaraporista voit tarkastella sähkönkulutustasi tunti-, päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuositasolla haluamanasi ajankohtana. Energiaraportilta näet myös, mikäli sinulla on 2-aikamittaus (yö/päivä). Sinulla on mahdollisuus myös tallentaa tietosi csv-tiedostona tai tulostaa tiedot itsellesi. 

5. Energiaraportissa voit vertailla esim. vuosien 2016 ja 2015 sähkönkäyttöä kuukausitasolla vierekkäin seuraavasti:
* Valitse raportilta vuositaso, jolloin kuluva vuosi avautuu automaattisesti.
* Valitse vertailuun mukaan vuosi 2015, klikkaamalla ko. vuoden edessä olevaa ruutua. Tällöin myös 2015 vuoden pylväät tulevat graafiin näkyviin. Voit lisätä vertailuun myös aikaisempia tarjolla olevia vuosia.
* Valitse seuraavaksi Näytä lukemat -taulukossa, jolloin valitut vuodet näkyvät vieretysten.
* Jos edelleen valitset Avaa tulostettava sivu, näet koko taulukon kerralla.

6. Kulutustiedot-kooste kertoo kuukausittaisen sähkönkäyttösi.

7. Laskut-osiossa näet avoimet ja maksetut laskut, voit tarkastella laskuasi sekä näet paljonko olet kokonaisuudessaan maksanut sähkön käytöstä kunakin vuonna.

8. Sopimukseni-osio kertoo tiedot voimassa olevista sopimuksistasi, yksikköhinnasta ja vuosikustannuksesta. Täällä voit myös vaihtaa sopimustyyppiä, mikäli nykyinen sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva.

9. Oletko muuttamassa? Online-palvelussa voit helposti myös tehdä muuttoilmoituksen ja sopimuksen uuteen osoitteeseen. Jos haluaa ilmoittaa poismuutosta, valitse Palvelut-valikosta kohta Päätä sopimus. Jos haluat tehdä sopimuksen uuteen kotiin valitse Palvelut-valikosta toiminto Tee uusi sopimus.

10. Verkkoasiakkaanamme näet omassa käyttöpaikassasi olleet sähkökatkot ja voit hallita häiriötiedotepalvelun asetuksia. Palvelun löydät palvelut-alasvetovalikosta.

Tervetuloa Online-palvelun käyttäjäksi! Apua ja neuvoja saat tarvittaessa asiakaspalvelustamme.