Kymenlaakson Sähköltä stipendejä opinnoistaan valmistuville

03.06.2016

Kymenlaakson Sähkön myöntämiä stipendejä jaetaan huomenna seitsemälle ylioppilaalle ja kolmelle ammattiopistosta valmistuvalle nuorelle. Stipendejä ovat hakeneet yhtiön jakelualueella sijaitsevista oppilaitoksista Askolan, Elimäen, Loviisan (Myllyharju), Taavetin, Orimattilan (Erkko) ja Virolahden lukiot sekä Lovisa gymnasium. Ammattiopistoista stipendiä on haettu Etelä-Kymenlaakson, Kouvolan seudun sekä Porvoon ammattiopistojen opiskelijoille.

Elisa Liimatainen

Elisa Liimatainen (19) on kevään ylioppilas Elimäen lukiosta ja yksi stipendin saajista. Elisan stipendin perusteena on menestys erityisesti luonnontieteellisissä aineissa. 

– Lukion alkaessa en vielä tiennyt, mikä ammatti kiinnostaisi, mutta melko pian eläinlääketiede nousi ykköshaaveeksi. Ammatti edellyttää menetystä biologian, fysiikan ja kemian opinnoissa ja niihin olen panostanut, Elisa kertoo.

Elisan kesän ohjelmaan kuuluu lisää opintoja, mutta toivottavasti vähän vapaatakin. – Tänä kesänä keskityn eläinlääketieteellisen pääsykokeisiin ja opiskelen lisää luonnontieteellisiä aineita, Elisa kertoo suunnitelmistaan.

Kymenlaakson Sähkö on myöntänyt stipendejä jakelualueellaan toimivien lukioiden ja ammattiopistojen oppilaille vuodesta 1994. Stipendin jakoperusteena lukioissa on oppilaan menestys luonnontieteellisissä ja matemaattisissa aineissa. Ammattiopistoissa stipendin edellytyksenä on hyvä päättötodistus.   

Onnittelemme kaikkia stipendien saajia, valmistuvia ja kouluvuotensa päättäviä! Iloista ja aurinkoista kesää!