Orimattilan maakaapelointi valmistui

10.12.2015

Kymenlaakson Sähköverkko panostaa sähkön toimitusvarmuuteen.

Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n Orimattilan taajama-alueen keskijänniteverkon ja siihen liittyvän pienjänniteverkon maakaapelointi on valmistunut ja uusi sähköverkko on otettu käyttöön. Saneerauksessa ilmajohtoverkkoa uusittiin myrskytuulet ja lumikuormat kestäväksi maakaapeliverkoksi kaikkiaan noin 100 kilometriä ja alueelle asennettiin 87 uutta muuntamoa.

Orimattilassa maakaapeli asennettiin Tönnössä ja Sampolassa sijaitsevien sähköasemien väliselle taajama-alueelle. Käytännössä siis koko Viikari-Tönnö-Koivula-Sampola-Käkelä-Ämmäntöyräs sisään jäävä alue kaapeloitiin.

̶  Orimattilalaisille tämä näkyy parantuneen toimitusvarmuutena. Sääolosuhteet eivät vaikuta maan alla kulkevaan sähköverkkoon ja uudet muuntamot lisäävät toimitusvarmuutta entisestään, sanoo Kymenlaakson Sähköverkon rakennuttamisvastaava Markku Kylmälä.  

Maakaapelointityö Orimattilassa käynnistyi keväällä 2014. Urakoinnista vastasivat Suomen Energia-urakointi Oy (SEU) ja Eltel Networks Oy. Vaiheittain valmistunut maan alla kulkeva uusi sähköverkko on nyt otettu kokonaisuudessaan käyttöön. Saneerauksessa korvattujen ilmajohtoverkkojen purkutyöt jatkuvan talvella 2016 ja ne saadaan päätökseen maaliskuun loppuun mennessä.

Maakaapelointiin ja muuntamoihin tehtävät investoinnit ovat merkittävä panostus sähkön toimitusvarmuuteen. Kymenlaakson Sähköverkon laaja toimitusvarmuuden parantamiseen tähtäävä ohjelma jatkuu ensi vuonna eri kohteissa ympäri jakelualuetta.  Merkittävä kohde on mm. Pukkilaan suunniteltu uusi sähköasema ja siihen liittyvä 110 kV sekä 20 kV johtojen rakentaminen.

Lisätietoja: rakennuttamisvastaava Markku Kylmälä, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, p. 044 3636 771. käyttöpäällikkö Harri Nummenpää, Kymenlaakson Sähköverkko Oy, p. 0400 920 397