Lappeenrannan Energia mukaan sähköyhtiöiden infrahankkeeseen: Uusi kaakkoissuomalainen verkonrakennusyhtiö vahvistuu

12.10.2015

Lappeenrannan Energia Oy on tänään 12.10. liittynyt mukaan valmistelemaan vahvan kaakkoissuomalaisen verkonrakennusyhtiön perustamista. Kymenlaakson Sähkö Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy tiedottivat uuden yhtiön perustamishankkeesta lokakuun alussa. Lappeenrannan mukaantulo tarkoittaa käytännössä kolmen verkonrakennusyhtiön, Kyvera Oy:n, Suur-Savon Sähkötyö Oy:n ja Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n voimien yhdistämistä.

̶  Totesimme heti hanketta käynnistäessämme, että ovet ovat avoinna ja uusien kumppaneiden mukaantulo on mahdollista ja toivottavaa. On hienoa, että Lappeenrannan Energia pääsee mukaan vahvan verkonrakennusyhtiön valmisteluun alusta lähtien, toteaa Kymenlaakson Sähkö Oy:n toimitusjohtaja Kari Rämö.

Lappeenrannan Energian mukaan tulo laajentaa perustettavan verkonrakennusyhtiön toiminta-aluetta ja lisää henkilöstömäärää 305:een. Yhtiöiden henkilökunnan on tarkoitus jatkaa perustettavan yhtiön palveluksessa pääsääntöisesti samoissa toimipisteissä kuin tälläkin hetkellä.

̶   Alueellisesti vahva ja itsenäinen toimija verkonrakennuksen voimakkaasti kilpailulla alalla sai meidät tarttumaan tähän mahdollisuuteen, kommentoi toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.

Neuvottelut uuden verkonrakennusyhtiön käytännön järjestelyistä jatkuvat omistajiksi tulevien emoyhtiöiden Kymenlaakson Sähkö Oy:n, Lappeenrannan Energia Oy:n sekä Suur-Savon Sähkö Oy:n kesken. Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.2.2016.

̶  Vahvalle, yhteisesti omistetulle verkonrakennusyhtiölle on selvästi tilausta, sillä hankkeemme on herättänyt positiivista huomiota. Toiminnan laajentaminen vielä tästäkin on mahdollista, arvioi toimitusjohtaja Perttu Rinta Suur-Savon Sähkö Oy:stä.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen / Lappeenrannan Energia Oy, p. 040 5486360 toimitusjohtaja Perttu Rinta / Suur-Savon Sähkö Oy, p. 0500 661 221 toimitusjohtaja Kari Rämö / Kymenlaakson Sähkö Oy, p. 0400 570 280