Kaakkoissuomalainen verkonrakennusyhtiö on Elvera Oy

18.12.2015

Kolmen kaakkoissuomalaisen energiayhtiön Suur-Savon Sähkö Oy:n, Lappeenrannan Energia Oy:n ja Kymenlaakson Sähkö Oy:n hallitukset ovat tehneet päätökset yhteisen verkonrakennusyhtiön perustamisesta. Uuden yhtiön nimeksi tulee Elvera Oy.

– Neuvottelut käynnistyivät vain kaksi kuukautta sitten lokakuussa, ja jo nyt meillä on päätös yhteisen verkonrakennusyhtiön perustamisesta ja omistajuuksien jakautumisesta. Neuvotteluprosessi eteni vauhdilla ja se kertoo osaltaan siitä, että tekemällemme ratkaisulle oli selvä tilaus, sanoo Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajana vuoden vaihteessa aloittava Aku Pyymäki.  

Suur-Savon Sähköstä suurin omistaja

Uusi yhtiö muodostuu energiayhtiöiden nykyisistä verkonrakennusyhtiöistä Suur-Savon Sähkötyö Oy:stä,  Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:stä sekä Kyvera Oy:stä. Elvera Oy:n omistajiksi tulevat nykyiset emoyhtiöt. Omistusosuudet jakautuvat siten, että Suur-Savon Sähkö omistaa uudesta yhtiöstä 49,5 %, Lappeenrannan Energia 30 % ja Kymenlaakson Sähkö 20,5, %.

– Uuden yhtiön rakennetta aletaan valmistella 1.2.2016. Tarvittavat yritysjärjestelyt ja yhtiön toiminnan käynnistäminen tehdään hallitusti 1.6.2016 mennessä, tarkentaa toimitusjohtaja Perttu Rinta Suur-Savon Sähköstä.

Elvera Oy:stä tulee Suomen neljänneksi suurin verkonrakennus- ja infrapalveluita tuottava yhtiö ja samalla entistä kilpailukykyisempi markkinoilla, joita tällä hetkellä hallitsevat muutamat isot urakointiyhtiöt. Uuden yhtiön päätavoitteena on tuottaa palveluita omistajilleen ja tulevaisuudessa myös muille tilaajille tehokkaammin, joustavammin ja kannattavammin sekä turvata omistajiensa energiaverkkojen mahdollisimman keskeytyksetön jakelu. 

– Elvera Oy tulee olemaan itsenäinen palvelutuotantoyritys, joka voi keskittyä ydinliiketoimintoihinsa omilla ehdoillaan, kuvailee Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen yhtiöiden roolien muutoksesta.  Lappeenrannan Energian osalta yhtiöön liittyminen käsitellään vielä Lappeenrannan kaupunginhallituksessa 21.12.2015.

Elvera Oy:n johto ja henkilöstö

Elvera Oy:n toimintaa tulee johtamaan Arto Nieminen. Hän toimii tällä hetkellä Suur-Savon Sähkötyö Oy:n toimitusjohtajana. Huolto- ja kunnossapitotoimintoja johtaa Lappeenrannan Verkonrakennuksen nykyinen toimitusjohtaja Jari Käyhty ja uuden yhtiön suunnittelu- ja rakentamistoiminnoista vastaa Tuure Aho, Kyvera Oy:n nykyinen toimitusjohtaja.

Verkonrakennusyhtiöiden yli 300 työntekijää siirtyvät Elvera Oy:n palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Yhtiön kotipaikaksi tulee Mikkeli, mutta nykyinen laaja toimipaikkaverkosto tulee säilymään pääosin muuttumattomana.

Lisätietoja:
liiketoimintajohtaja (toimitusjohtaja 1.1.2016) Aku Pyymäki / Kymenlaakson Sähkö Oy, p. 0400 397 474